Бивша учителка съжали, че се е...

Бивша учителка от САЩ, която зарязала преподаването, за...

Столично училище окачи портрет на...

Шесто основно училище „Граф Игнатиев“ в София окачи на...

Българският филм Петя на моята Петя с тв премиера

отпечатай новината

21.05.2024 16:46 | Видян 455 пъти

Българският филм Петя на моята Петя с тв премиера

Един от най-популярните български игрални филми за последното десетилетие – „Петя на моята Петя“ – предстои да направи премиерата си в национален ефир тази събота (25 май) по bTV. Лентата, вдъхновена от ярката личност и безспорния талант на изумителната Петя Дубарова, ще бъде излъчена от 20:00 ч.! „Петя на моята Петя“ носи заглавието на разказа на превърналата се в легенда поетеса, останала завинаги на 17.

В центъра на историята са две момичета от различни поколения – Петя Дубарова (Алиса Атанасова) и Петя Монова (Александра Костова) – едната мъдра и митична, а другата – дръзка и модерна. Двете момичета са обединени от желанието си да живеят по свои собствени правила и да бъдат такива, каквито са избрали, противопоставяйки се на системата, която цели да превърне младежите в „консервни кутии без етикети“.

Отвъд дързостта на младата Петя Монева, сюжетът осъществява вълнуваща среща назад във времето с митичния образ на „златното дете на българската поезия“ Петя Дубарева, оставила ярка следа със своя младежки устрем и непримиримост спрямо несправедливостта по онова време.

„Петя на моята Петя“ е съвременна история, свързваща бъдещето с миналото. Филмът засяга темите за образованието и неговата роля в живота на подрастващите, като не подминава тръпката от първата любов и нуждата от приятели по пътя към постигане на един по-добър свят.

В ролите зрителите на bTV ще видят Александра Костова, Алиса Атанасова, Юлиан Вергов, Албена Павлова, Алена Вергова, Ясен Атанасов, Мартин Методиев, Моньо Монев, Орлин Павлов, Искра Донова, Васил Банов, Емил Марков и Александър Милчев. Режисьор е Александър Косев, оператор – Иван Вацов, а сценарият е дело на Нели Димитрова и Валентина Ангелова. Продуцент е Николай Урумов, а копродуцент – Кръстьо Ламбев.

За превъплъщението си в образа на „съвременната“ Петя актрисата Александра Костова получава награда за главна женска роля от международното жури на фестивала „Златна роза“ 2021 г., а Албена Павлова е удостоена с приза за изключително постижение в пълнометражното кино за превъплъщението си в Петя Дубарова.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !