Шведският модел за общество без...

Скандинавската страна успешно прилага научно...

Моби Дик на Народния театър ще...

Народният театър участва със свой спектакъл на един от...

Още от кулинарните изкушения на Пловдив в новия епизод на Вкусът на България

отпечатай новината

12.04.2024 15:26 | Видян 718 пъти

Още от кулинарните изкушения на Пловдив в новия епизод на Вкусът на България

Тази събота от 11:00 ч. по bTV кулинарната разходка на Мария Жекова и „Вкусът на България“ продължава в неповторимия и оживен Пловдив. Водещата на предаването ще опита стари, забравени, но за сметка на това изключително вкусни рецепти, които си струва да помним и пазим до днес. Какво е „бумбар“ и каква е тайната му рецепта, зрителите на bTV ще разберат съвсем скоро.

Приключението в Пловдив ще продължи със среща с арменски майстор готвач, запазил древните местни кулинарни тайни. С наближаването на Великден и Гергьовден, зрителите ще научат тайните за приготвяне на агнешки чревца. Водещата ще попадне в плен на изкушаващи специалитети от Изтока като – „кешкек“, „сърми със стафиди“, „магданозени кюфтенца“ и ще разбере как се приготвя старото екзотично ястие – „мантъ“. За десерт Мария ще опита специален „ануш-абур“ с розова вода и ще разбере защо пловдивчани са толкова големи любители на сладкишите - наследство от богатите на сладост арменски и турски деликатеси.

Приветствал всички култури и с пребогата история, Пловдив ще разкрие пред Мария невероятната си атмосфера и ще я срещне с атрактивни представители на пловдивската бохема. Тя ще се разходи по емблематичната улица „Отец Паисий“, дълга едва 420 метра, но събрала в малката си площ огромна история. Каква е тя - ще стане ясно в събота от 11:00 ч. по bTV.
Зрителите ще надникнат в кухнята на майстор-сладкар, специализирал се в ръчното приготвяне на понички. Как млад и успешен човек се завръща се от емиграция в САЩ, защото се влюбва точно в Пловдив, зрителите ще разберат в новия интересен епизод на „Вкусът на България“.

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !