Бивша учителка съжали, че се е...

Бивша учителка от САЩ, която зарязала преподаването, за...

Столично училище окачи портрет на...

Шесто основно училище „Граф Игнатиев“ в София окачи на...

Щерката на Румен Радев проби в Народния

отпечатай новината

16.02.2024 12:06 | Видян 460 пъти

Щерката на Румен Радев проби в Народния

Застава до утвърдени актьори на БГ киното и театъра, пише Телеграф.

Дъщерята на президента Румен Радев - Дарина Радева, стъпва на сцената на Народния театър "Иван Вазов"! Девойка е в плановете на режисьора Крис Шарков за спектакъла "Елементарните частици", а репетициите вече започнаха.

Постановката е по романа на Мишел Уелбек, а в нея освен Дарина участват още Теодора Духовникова, Жаклин Даскалова, Димитър Николов, Мартин Димитров, Елена Иванова, Славена Зайкова. Спектакълът е част от програмата на Народен театър "Иван Вазов" - "Театър+. Театър. Текст. Контекст".

Дарина Радева вече е играла под режисурата на Крис Шарков. Тя участва в спектакъла на НАТФИЗ "Дон Жуан се връща от война" по текст на Йодьон фон Хорват.

В спектакъла дъщерята на президента влезе в ролята на прелъстена и изоставена от любовника Дон Жуан жена, която след години се среща отново с него (Даниел Кукушев), вече като майка на дъщеря, но е изненадана, че той дори не помни името й. Страстта между двамата отново избуява и става причина легендарният любовник да промени изцяло житейската си нагласа към света и любовта. В постановката миналата година участваха и състудентите на Дарина от т.нар. Златен клас на проф. Пенко Господинов. Сред тях бяха Антония Гюруди, Ивана Крумова, Йоана Димитрова, Нелли Таукчи, Ралица Попова и Силвия Болярска. Всички те ще се дипломират през май тази година.

Дали участието на Дарина Радева ще е знамение за бъдещо нейно участие в първата ни трупа, предстои да разберем.

Талантливата дъщеря на Румен Радев участва и във филм на Максим Генчев, където играе любовница на Иван Александър по пиесата на Иван Вазов „Към пропаст“.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !