Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Илон Мъск си върна титлата на най-богатия човек в света

отпечатай новината

02.06.2023 10:58 | Видян 463 пъти

Илон Мъск си върна титлата на най-богатия човек в света

Илон Мъск отново е най-богатият човек в света, след като изпревари френския милиардер Бернар Арно, след като стойността на империята за луксозни стоки LVMH на Арно спадна, съобщи theguardian.com

Според ежедневно актуализирания индекс на милиардерите на Блумбърг 51-годишният новак, ръководител на Tesla и собственик на Twitter, е възстановил състоянието си до 192 млрд. долара (153 млрд. паунда) - с 55 млрд. долара повече от началото на годината, докато богатството на Арно е намаляло с 5 млрд. долара през последните 24 часа до 187 млрд. долара.

През декември миналата година Арно изпревари Мъск като най-богатия човек в света, след като стойността на акциите на LVMH се покачи на фона на бурното търсене на луксозните ѝ продукти. В същото време богатството на Мъск е намаляло, тъй като цената на акциите на Tesla се е понижила заради опасенията на инвеститорите, че той може да е зает с неотдавнашната си покупка на Twitter.

След това богатството на Арно продължава да расте и през април надхвърля 200 млрд. долара, като стойността на LVMH, която притежава марки като Louis Vuitton, Christian Dior и шампанско Moët & Chandon, достига рекордно високи стойности. Оттогава насам обаче опасенията на анализаторите, че балонът на луксозните стоки може да се спука, доведоха до спад на акциите на LVMH с повече от 10 %, което понижи приблизителната стойност на състоянието на Арно.

74-годишният Арнауто, който е съосновател на групата за луксозни стоки преди 35 години и е неин мажоритарен акционер, наскоро назначи децата си на ключови позиции в бизнеса. През януари най-голямото му дете, Делфин, беше назначена за ръководител на Christian Dior, втората по големина марка в империята. Нейният брат Антоан беше повишен в ръководството на холдинга, който контролира LVMH и състоянието на семейство Арно.

Състоянието на Мъск е пряко свързано с цената на акциите на Tesla, производителя на електрически автомобили, от който той притежава около 13%. От началото на годината акциите на Tesla са поскъпнали с 88%.

Третият най-богат човек е основателят и изпълнителен председател на Amazon Джеф Безос, чието състояние се оценява на около 144 млрд. долара. Първите 11 най-богати хора са мъже, а най-богатата жена е наследницата на L'Oréal Франсоаз Бетенкур Мейерс на 12-то място с 86 млрд. долара.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !