Принц Уилям отчаяно се нуждае от брат...

Докато носи тежестта на шокиращата диагноза рак на...

Защо Кейт не даде на Уилям да седне...

Новината, че Кейт е била диагностицирана с рак и е...

Премиерът на Дания изнесе реч с помощта на изкуствен интелект

отпечатай новината

01.06.2023 10:59 | Видян 338 пъти

Премиерът на Дания изнесе реч с помощта на изкуствен интелект

Датският министър-председател Мете Фредериксен произнесе реч пред парламента, частично написана с помощта на инструмента за изкуствен интелект ChatGPT, за да подчертае революционните аспекти и рисковете на изкуствения интелект, предаде АФП.

Ръководителят на датското правителство произнесе традиционната си реч в момент, когато парламентът се готви да приключи работа през лятото.

"Това, което току-що прочетох тук, не е от мен. Или от който и да е друг човек", внезапно каза Фредериксен по средата на речта си пред законодателите, като обясни, че тя е написана от ChatGPT.

"Дори и не беше напълно точен, както по отношение на подробностите от работната програма на правителството, така и по отношение на пунктуацията... едновременно е очарователно и ужасяващо на какво е способен", добави лидерът.

Големият успех на програмата предизвика златна треска и инвестиции за милиарди долари в тази област, но критици и вътрешни хора алармираха.
Общите опасения включват възможността чатботовете да наводнят мрежата с дезинформация, пристрастните алгоритми да създават расистки материали или автоматизацията с помощта на изкуствен интелект да унищожи цели индустрии.

Темата е включена в дневния ред на срещата на високо равнище по въпросите на търговията между Съединените щати и Европейския съюз в Лулеа, Швеция.

Група ръководители и експерти от индустрията, сред които Сам Алтман, чиято фирма OpenAI създаде бота ChatGPT, предупредиха във вторник за потенциалната заплаха от "изчезване", която представлява технологията.

Частта от речта на Фредериксен, изготвена от ChatGPT, включваше изречения като следното: "За мен беше чест и предизвикателство да ръководя широко правителство през последната парламентарна година."

"Работихме усилено, за да си сътрудничим между партиите и да осигурим силно и устойчиво бъдеще за Дания" и "Предприехме стъпки за борба с изменението на климата и за осигуряване на по-справедливо и по-приобщаващо общество, в което всички граждани имат равни възможности", пише още ChatGPT.

"Въпреки че се сблъскахме с предизвикателства и съпротива по пътя си, аз се гордея с това, което постигнахме заедно през последната парламентарна година."

Постоянните автори на речите на Фредериксен все още не са коментирали качеството на написаното.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !