Райън Гослинг бил подвластен на...

Райън Гослинг е едно от най-големите имена в Холивуд. Но...

Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

Доган и Митрофанова до Паси за Лили в Народния

отпечатай новината

22.05.2023 09:08 | Видян 396 пъти

Доган и Митрофанова до Паси за Лили в Народния

Лили Иванова изнесе шеметен бутиков концерт в Народния театър „Иван Вазов“, вдигайки на крака пълната със знаменитости публика, съобщи marica.bg

Събитието миналата вечер събра накуп двамата президенти Георги Първанов и Росен Плевнелиев, политици, депутати, дипломати, посланици и звезди на родното изкуство – певци, актьори, поети, писатели и художници. Отрано се изви опашка пред вратите на Народния театър , където се продаваше книгата на Лили Иванова „Моят личен дневник“.

Засиленото полицейско присъствие предполагаше появата на важни политически особи. Сред тях беше почетният председател на ДПС Ахмед Доган, който не беше се появявал на публично място от  10 години. Той влезе през страничния вход на Народния театър и бързо се шмугна през същия вход след края на концерта, а в залата седна на едно от най-привилегированите места - на първи ред на първи балкон в средата в непосредствено съседство до зам.-председателя на ДПС Йордан Цонев и президента (2012-2017) Росен Плевнелиев , с когото водиха въодушевен разговор преди началото на концерта.

Самият лидер на ДПС Мустафа Карадайъ беше седнал едва на трети ред на същия балкон.  Представители на почти всички партии и  председателят на парламента Росен Желязков уважиха бутиковия концерт. Президенството бе представлявано от Илияна Йотова , а градската управа от кметицата Йорданка Фъндъкова.

Интересно и необяснимо бе позиционирането на ВИП гостите на първия балкон.

Посланичката на Русия Елеонора Митрофанова бе настанена странично на втория ред,  между върлия евроатлантик Соломон Паси и съпругата му от едната й страна и Иво Инджев от другата. При създадено взаимно неудобство от компанията най-комфортно се чувстваше посланик Митрофанова, защото не трепна, докато семейство Паси непрекъснато се въртяха в желанието си вероятно да седнат другаде, но това бе невъзможно поради абсолютно препълнената зала и всички балкони. На реда непосредствено пред Митрофанова бе настанена новата украинска посланичка Олеся Илашчук, която като разбра кой точно седи над нея, демонстративно напусна напусна по време на първата песен.

Президентите Георги Първанов и Росен Плевнелиев бяха позиционирани в двата края на първия ред на първия балкон за да нямат „допирни точки“ като руската и украинската посланички. Председателят на парламента Росен Желязков, вицепрезидентът Илияна Йотова, кметът на София Йорданка Фандъкова, председателката на парлмаментарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова, Кристиян Вигенин от БСП и няколко депутати от "Възраждане" , както и духовенството на БПЦ бяха на същия балкон в залата, където бяха настанени и известни театрални личности , като директора на Софийската опера и балет акад. Пламен Карталов със съпругата си, актрисата Нона Йотова, както и журналистът Исак Гозес, който е един от първите биографи на примадоната. Сред ВИП гостите на събитието на годината бе и принц Константин-Асен, който съпровождаше майка си царица Маргарита.


Целият елит на българската естрада, певци, композитори, продуценти, актьори, режисьори, художници, поети и писатели бяха на партера заедно с многобройните почитатели на Лили Иванова. Вторият балкон бе запълнен изцяло с публика, както и всички странични ложи.

Кратък филм с откъси и цитати от книгата „Моят личен дневник“ закова най-сетне зрителите по местата им. Сценарист на филма и автор на книгата е Валерия Велева.

Тишина! Осветлението загасна!

Музикантите грабнаха китарите и започнаха да свирят. И влезе тя, с цялата си прелест през символичната порта – сърце, символът на любовта ,която съпътства Лили Иванова през целия й живот.


Тя пее за любовта, твори с любов и живее в любовта!

Лили Иванова вдигна препълнената зала на Народния театър накрак още с излизането си на сцената. Магията продължи доста повече от планираното. Лили изправи на крака няколко пъти всички в залата, докато на публиката в партера им омръзна да стават след всяко изпълнение на примадоната и решиха за по-лесно да си останат прави пред примата на родната естрада.

Тя пък зареждаше публиката все повече и повече с всяка една изпята песен.

Лили Иванова пя близо 2 часа без да спре,  без да седне или да се облегне на сложения зад нея бял стол. Този път тя дори не събу високите токове,на които дори подскачаше от време навреме.

Вечното момиче за пореден път показа как нагло се разминава с времето и то с нея. Песен след песен, последвани от нестихващи аплодисменти, викове „браво!“ и изправена на крак публика – това е най-големият хонорар за един артист и тя го получи заслужено.

Лили Иванова вмяташе и кратки коментари между изпълненията.

"Този свят е Жена, Морето - е нейна стихия!  Така че, уважаеми жени - напред към победата!", каза тя. Последваха бурни  аплодисменти всички присъстващи дами.

Зрителите се насладиха на три любими на мнозина песни: "Огнище" - на композитора Тончо Русев от края на 70-те години, нов аранжимент на "Камино", с която Лили Иванова завърши концерта, и песента "У дома" - също на Тончо Русев, станала популярна в средата на 70-те години.

На вечните хитове „Детелини“, „Свири щурче“ и „Панаири“ Иванова помоли публиката да й приглася и да се включат по-активно. Но смее ли някой да запее с Лили Иванова...

Публиката настойчиво и неуморно аплодира примата на бис!

Тя попита коя песен искат зрителите, но тъй като всички искаха нещо различно, до единодушен избор не се стигна.

„И тъй като нямаме резервна песен, коя песен искате да ви изпеем? Хайде разберете се помежду си“, каза тя с чувство за хумор. След финала на цялата програма заедно с бисовете Лили Иванова се принуди да изпълни още веднъж една от песните, защото не беше предвидила толкова пъти да се върне на сцената след края на концерта.

Кралицата на българската естрада завърши незабравимата вечер с думите:

„Уважаема публика! Не обичам тази дума публика, защото „публика“ е нещо по-далечно. Затова казвам – уважаеми приятели! Благодаря ви от цялото си сърце. Искам пред вас да благодаря на тези прекрасни момичета и момчета / обръща се към музикантите и вокалистките/. За мен и за целия ми екип беше невероятен празник и щастие да имаме такава прекрасна публика като вас. Удоволствието беше за всички нас, а може би и за вас! Благодаря ви и искам да ви пожелая от целия ми екип много щастие, много успехи и .....до нови срещи!

Благодаря за уважението и за аплодисментите! С много обич! Много ни хареса в София! Пак ще дойдем!“ каза Лили Иванова, която през цялото време беше в прекрасно бодро  настроение, в завидно перфектна форма и непрекъснато хвалеше публиката за нейния ентусиазъм.

След концерта на Лили Иванова беше организиран и бутиков коктейл във фоайето на първи балкон за най-приближените на примата – приятели, колеги, журналисти, медии, хора на изкуството и културата, политици , дипломати, известни светила в медицината, архитекти и други. Никой не посягаше нито към виното, нито към изисканите хапки с морски дарове, скариди, сьомга и мини октоподчета.

Всички с нетърпение чакаха Лили!

И ето я – неуморната, след повече от два часа на сцената, тя излезе отново в целия си блясък с красиво модерно яке на цветя, тесен панталон и сребърни боти.  Първи до Лили се доближи актьорът Христо Мутафчиев, който поведе  опашката за автографи, снимки и допир до вечната Лили Иванова!

Тя виждаше всеки, забелязваше всеки, никого не пропускаше и отдели достатъчно внимание на всеки индивидуално. „О, Исак Гозес! Мой приятел, който написа за мен много някога и пак ще напише. Но, всеки да си чака реда!“, възкликна шеговито тя.

И наистина, всички звезди се наредиха чинно по реда си към най-голямата звезда.

Михаил Белчев и съпругата му, Кристина Димитрова и агент Тенев, Нели Рангелова, братя Аргирови, Панайот Панайотов, Богдана Карадочева и Стефан Димитров, актрисите Аня Пенчева, Нона Йотова, поетесата Надежда Захариева и много други . Списъкът е дълъг, а емоцията от концерта и общуването с Лили Иванова е завинаги.

Велик концерт на един велик талант - Лили Иванова! "Не е важно как си живял, а какво ще оставиш след себе си", казва тя.


 

 


 


 

 


 

 


 


 


 


 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !