Хайди Клум, 51, се съблече по време...

Хайди Клум разкъса дънковата си риза по време на...

Вижте пищната сватба на Роскана

В събота на бляскава церемония певицата Роксана каза...

Защо Ванга хвана рак и умря:Племенницата на пророчицата

отпечатай новината

01.05.2023 10:17 | Видян 979 пъти

Защо Ванга хвана рак и умря:Племенницата на пророчицата

Поругаването на мечтата да съгради църква по начина и на мястото, което е мечтала, довежда до рак на гърдата и смърт петричката врачка Ванга, разказа племенницата й Красимира Стоянова. Пророчицата е смятала това, което се прави под водачеството на Светлин Русев за "езическо капище", за "масонска направа" и от стреса се е отключила коварната болест, добавя най-близката й родственица. Напомняме, че Ванга е била доста набожна, даже е пробвала да влезе в манастир, но не е допусната за послушница поради своята дарба и прокоба да вижда в миналото и в бъдещето.


 

Волята на гадателката е била черквата да бъде истинска, християнска, православна, при това отвъд реката, не насред тресавище, да няма грозен паметник. "Не знам как я накараха", оплаква се племенницата пред Нова. При това Светлин Русев и неговата компания, обединени във фондация използват нейните собствени пари, както уточнява Стоянова. Тя пита "къде отидоха парите", с което намеква за големи злоупотреби на онези, които години наред употребяхваха Ванга, за да популяризират себе си.


 

Същите тревоги мъчели и нейната леля: "Затвори се в себе си, разболя се и си отиде". Така описва тя като очевидец края на една от най-легендарните българки. "Това я съсипа. Знаеше, че си отива. И си отиде тъжна", заключава най-близката родственица на митичната петричанка. 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !