Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Ампутираха двата крака на олимпийския шампион по фигурно пързаляне Роман Костомаров

отпечатай новината

07.02.2023 20:42 | Видян 1670 пъти

Ампутираха двата крака на олимпийския шампион по фигурно пързаляне Роман Костомаров

Олимпийският шампион по фигурно пързаляне при танцовите двойки Роман Костомаров, най-близък приятел от деца на Максим Стависки, който е в болница заради пневмония, е с ампутирани два крака, съобщи източник на ТАСС. До Коледа той кара в тв проекта Ледников период на Първи канал на руската тв, в който са треньори Албена Денкова и Максим Стависки.

На 10 януари Иля Авербух, олимпийски вицешампион в танцовите двойки, разкри, че Костомаров е в реанимация. По-късно стана ясно, че фигуристът е в тежко състояние и е в медикаментозна кома. Костомаров беше поставен на изкуствено дишане, но на 24 януари това вече не беше необходимо. Той обаче имаше сепсис и проблеми с кръвообращението.

"За съжаление и двата крака трябваше да бъдат ампутирани. Операцията премина без проблеми и като цяло тялото се възстановява. Сега лекарите се борят да спасят ръцете му. Роман е в съзнание. Общото му състояние се подобрява, но той продължава да бъде в интензивно отделение под постоянно наблюдение на лекарите", каза източникът на ТАСС.

По-рано канал 112 съобщи за ампутацията на единия крак на Костомаров. Целта на операцията е да се премахне тъканната некроза и да се спре процесът на клетъчна смърт. Отбелязва се, че от единия крак мъртвата част от тъканта е била почистена, но на другия засегнатата област се оказала голяма и се наложило глезенът да бъде напълно ампутиран.

Костомаров е на 45 г. Той стана олимпийски шампион през 2006 г. в Торино заедно с Татяна Навка. Те са и двукратни световни шампиони, трикратни европейски и победители във финала на веригата Гран при.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !