Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Доган-син ли стои зад AlphaWin на гаджето на Анелия и с рекламата на Джаферович?

отпечатай новината

21.12.2022 16:16 | Видян 1351 пъти

Доган-син ли стои зад AlphaWin на гаджето на Анелия и с рекламата на Джаферович?

Покрай Световното първенство по футбол на всички ни писна от рекламата на нечувания преди сайт за залагания AlphaWin с бившия футболист Ваня Джаферович в ролята на звездата, както сам той се определи във ФБ, споделяйки за разговор с детето си на тема клипа. За бетинг-компанията се разбра, че я държи Любомир Захаринов.

Той е син на изгонената по подозрения за натиск върху собственика на Кремиковци и отношения с вдовицата на Самоковеца шефка на НАП-София Дима Захаринова, която впоследствие беше възлова фигура в ДАНС при Тройната коалиция - правителство с мандата на ДПС, като съветник на председателя Петко Сертов, чийто друг съветник беше самият Алексей Петров.

Вместо тази връзка обаче в медиите се коментира основно близостта му с фолкпевицата Анелия, станала звезда навремето със спонсорството на най-добрия приятел на Васил Илиев - хазартния бос Коко Динев, чийто бизнес обаче са казината. За него впоследствие пайнерката и се омъжи. А кум им беше самият бос на ВИС 2 със съпругата си Мая.

Интересно е, че компанията Захаринов я е стартирал на крехките 22 г., вероятно по съвпадение, едновременно с постъпването на майка си като високопоставен съветник в ДАНС през 2008 г. Едва миналата година обаче от ЛП груп е прекръстена на Алфабет Гейминг, както сочи Търговският регистър.

Публикация на Медиапул през тази седмица вкара в оборот името на сина на Ахмед Доган - Демир, покрай сайта за залагания поради факта, че двамата със Захаринов, освен приятели, са и съоснователи на неправителствена организация на име Младежки център Изгрев. Този своеобразен клуб веднъж вече беше ваден като коз в политиката и бизнеса, при това в последния момент, за да не стане определен човек министър на образованието при първото правителство на ГЕРБ. И човекът не стана шеф на институцията с над 4 млрд.лв.бюджет.

Колкото и близки да са Доган-син и бизнесменът, проверка в официалните регистри показва, че дружеството Алфабет Гейминг е еднолично, собственост е на семейната фирма Зет Корпорейшън, кръстена на първата буква от фамилното име на Захаринови. Интересно е, че последните нейни отчети, които могат да бъдат намерени са значително преди компанията да стане хазартна -  от 2019 г., а оборотът е доста скромен за дружество с 2 милиона лева капитал - само 1,369 млн.лв. Което на всичко отгоре е сериозен 17-процентов спад спрямо предишната година. Печалбата е 460 000 лв.

Тези средства очевидно са крайно недостатъчни не просто за основаване на хазартен бизнес, а дори само за малка част от рекламната кампания единствено за Световното първенство по футбол в Катар, която беше направена от хазартния сайт. Освен стотиците клипове в ултраскъпо телевизионно време, тя обсипа и с билбордове възловите кръстовища, което също изисква доста солиден бюджет.

Пламен Валентинов

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !