Захари Бахаров изпусна Икар-а, взе го...

Пенко Господинов измъкна под носа на Захари Бахаров...

Преди да я познавам ме дразнеше:...

Любимият на Гала Стефан Николов призна, че преди да я...

Ди обичаше боб и пълнени чушки: Кралският готвач

отпечатай новината

15.08.2022 11:53 | Видян 683 пъти

Ди обичаше боб и пълнени чушки: Кралският готвач

Принцеса Даяна продължава да живее дълго в културната памет - не напразно я наричат "народната принцеса". Все още сме очаровани от всеки детайл от живота ѝ. Ето защо феновете полудяха, когато личният ѝ готвач разкри някои от шокиращите храни, които тя ядеше всеки ден.


 

Дарън Макгрейди, известен още като "Кралския готвач", е - както се досещате - доставчик на храна за най-добрите ресторанти в света.


 


 

Сериозно, пълномощията му са безумни. В продължение на 15 години той е готвач на британското кралско семейство, включително като личен готвач на кралица Елизабет II и Даяна, принцесата на Уелс. Освен това той е обслужвал редица американски президенти, включително Клинтън, Рейгън и двамата Бушове


 

Престоят на Макгрейди в Бъкингамския дворец започва през 1982 г. Но след като повече от десетилетие приготвя храна за кралицата и принц Филип, той решава, че иска промяна, и поема работата на личен готвач на Даяна. По онова време тя живее в просторен дом в двореца Кенсингтън, а бракът ѝ с принц Чарлз е в разпад. Но само тези, които се намираха зад затворените врати на двореца, щяха да разберат какво се случва в действителност.


 

 Що се отнася до кралските особи, Макгрейди разказа за хранителните им навици в интервю за списание Marie Claire през 2017 г. Той разкрива, че вечерите са били изключително официални, като кралските особи са пристигали за следобеден чай край дървен огън в Бъкингамския дворец, преди да облекат тоалета си за вечеря. След това "те слязоха с бални рокли и седнаха на масата - като на вечеря в "Абатство Даунтън". "


 

След като Даяна се възползва от услугите му, Макгрейди остава с нея в продължение на четири години. През 2017 г. той казва пред HuffPost: "Това бяха най-щастливите времена в Кенсингтън" Според Макгрейди да бъдеш в обкръжението на Даяна е било съвсем различно преживяване от това на другите кралски особи. Въпреки че преди това е готвил за големи банкети в стил "Даунтън", Даяна предпочита да се храни в по-интимна обстановка.


 

 "Ако обядваше сама, идваше да яде в кухнята на плота", обяснява Макгрейди. "Приготвях й поднос и докато си говорехме, подреждах кухнята и други неща. " Дори Диана да се забавляваше, тя не искаше нищо по-голямо от кръгла маса, на която могат да седнат най-много десет души.


 

Макгрейди смята, че Даяна се е различавала от другите кралски особи, за които е работил. Да обядваш с него в кухнята не е нещо, което някой от тях би направил, например. Той също така разкрива, че отношението на Даяна към него и персонала му се е различавало от това на колегите ѝ от кралското семейство.


 

Макгрейди да се чувства способен да каже пред HuffPost, че Диана наистина има нужда от него у дома. Защо? Тя беше ужасна готвачка! Той се засмя: "Тя беше най-лошата, ужасен човек в кухнята. " Всъщност тя беше толкова лоша, че когато Макгрейди приготвяше предварително храната ѝ за уикенда, оставяше върху нея инструкции колко точно време да я пече в микровълнова фурна.


 

Що се отнася до любимите храни на Даяна, Макгрейди веднъж разкри в канала си в YouTube, че тя е била любителка на старомодния печен боб на Heinz. Той каза: "Приготвях боб за закуска в Бъкингамския дворец и принцеса Даяна го обичаше. " Заедно с печения боб Диана често хапваше розов грейпфрут, портокалов сок и кафе. По думите му тя много обича и пълнени чушки.


 

 "Всъщност тя изяждаше цяла кутия боб за закуска", обяснява Макгрейди. "Звучи налудничаво, но като се замислите, в английския печен боб има само седем грама захар. Те са богати на протеини, имат високо съдържание на фибри и много ниско съдържание на мазнини. Така че те са идеални за нея, за да се нахрани с наистина голямо количество въглехидрати, когато отива във фитнеса и тренира. "

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !