Венета от "Ергенът" си докара страшна...

Венета от "Ергенът" пак предизвика иронични...

Трагедия в семейството на Виктория...

Страшна трагедия разтърси семейството на Виктория...

Александър Морфов се завръща с Антигона: След 7 години

отпечатай новината

16.05.2022 19:17 | Видян 239 пъти

Александър Морфов се завръща с Антигона: След 7 години

Деян Донков бе поканен от Александър Морфов за главната роля в новия му спектакъл Антигона, който режисьорът поставя в Плевенския театър. Това е и първата постановка на Морфов у нас след 7-годишно отсъствие от родната театрална сцена.

 

Дългоочакваната премиера на спектакъла по пиесата на Жан Ануи ще бъде на 17 и 18 юни. Завръщането на Морфов бе дълго чакано както от актьорите, така и от зрителите. Новото представление ще е изградено около версията на  Ануи, стъпила върху трагедията на Софокъл, но всеки, който познава театъра на режисьора знае, че сценичният вариант ще се създава в процеса на репетициите.

 

Очаква се Александър Морфов да се завърне като режисьор и в Народния театър. Новият директор Васил Василев изпълни обещанието си и го е поканил отново да стане част от театъра. Над 20 години Морфов беше главен режисьор на Народния, като там постави и най-емблематичните си спектакли – Хъшове, Дон Жуан, Полет над кукувиче гнездо и Животът е прекрасен. Режисьорът скъса отношенията си с трупата след назначаването на Мариус Донкин за директор през лятото на 2017 г.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !