бТВ излъчва боксовата гала вечер на...

Срещите на братя Пулеви ще бъдат излъчени пряко по bTV,...

Фънки смени Капките с Hell’s Kitchen,...

Четири от жените в червения отбор ще се борят за мястото...

Заради лек на Домусчиеви съдят затвор

отпечатай новината

18.01.2022 11:52 | Видян 1601 пъти

Заради лек на Домусчиеви съдят затвор

Четирима затворници в затвора в Арканзас заведоха дело срещу затвора и неговия лекар, след като казаха, че без знанието им е предписан Ивермектин за лечение на Covid-19 като форма на „медицински експерименти“, въпреки че американските здравни служители предупреждават, че антипаразитното лекарство не трябва да се използва за тази цел, предаде theguardian.com.


Припомняме, че медикаментът на братя Домусчиеви вече беше отхвърлен категорично от американските здравни власти.

Главата на Американския съюз за граждански свободи в Арканзас заведе дело от името на мъжете миналата седмица срещу затвора на окръг Вашингтон, шерифа на окръг Вашингтон Тим Хелдър и лекаря в затвора д-р Робърт Карас. Миналия август Хелдър разкри, че лекарството е било предписано на пациенти с Covid-19.

„Делото обвинява ответниците за прилагане на Ивермектин на лишени от свобода лица без предварително информирано съгласие относно естеството, съдържанието или потенциалните странични ефекти на лекарството“, се казва в изявление на ACLU миналата седмица.

Гари Съливан, правен директор на ACLU в Арканзас, осъди действията на Хелдър, казвайки: „Никой – включително лишените от свобода – не трябва да бъде измамен и подложен на медицински експерименти. Шериф Хелдър носи отговорност да осигури храна, подслон и безопасни, подходящи грижи на лишените от свобода.

„Ищците са погълнали невероятно високи дози от лекарство, за което надеждни медицински специалисти, FDA и Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC), всички са съгласни, че не е ефективно лечение срещу Covid-19 и че ако се дава в големи дози е опасно за хората“, се казва в делото.

продължи >>

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !