Аз съм във Фейсбук само защото се...

"Аз съм във Фейсбук само защото се нуждая от...

Министър в оставка замина...

Министърът на командировките, както наричат...

90-те бяха готини заради свободата: Клаудия Шифър

отпечатай новината

17.01.2022 12:51 | Видян 1965 пъти

90-те бяха готини заради свободата: Клаудия Шифър

Клаудия Шифър твърди, че 90-те години са били "вълнуващо десетилетие" заради свободата да се експериментира.
51-годишната звезда сподели пред PENTA: "Появиха се млади дизайнери, фотографи, стилисти и арт директори, както и фризьори и гримьори, които промениха из основи начина, по който гледаме на модата и дизайна. Имаше невероятно сливане на области от модата, музиката, изкуството и развлеченията и това направи епохата динамична, готина и вълнуваща, защото невъзможното стана възможно”.
Клаудия обяснява: "Бумът беше подхранван от глобалния "апетит за мода" и от широкия спектър от медии - от MTV до модните списания, включително Vogue и Harper's Bazaar, и новата гвардия от заглавия за стил като The Face, Self Service, i-D и V Magazine. 90-те години на миналия век дадоха път на раждането на супермодела, но също така и на суперзвездата дизайнер, стилист и фотограф. И модата стана новаторска, експериментална: носенето на сако Chanel с винтидж дънки, рокли и кецове на Alaia по тялото, гръндж на Marc Jacobs или костюм на Helmut Lang - това беше вълнуваща комбинация от високо и ниско, която беше индивидуална, забавна и готина. Това наистина резонира сега, когато толкова много млади творци си сътрудничат и правят неща заедно, изграждайки ги от нулата".
Клаудия сподели: "Не съм привърженик на носталгията, тъй като тя може да ти попречи да продължиш напред. Бих искала да бъда най-доброто от себе си на всяка възраст, а това означава и да продължа да поемам рискове".

продължи >>

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !