Диляна Попова заголи гръд

Красивата Диляна Попова отново реши да се завърне към...

Блага от "Ергенът" пак свали гащите

Оборотната плейбойка Благовеста Бонбонова може да е...

Велико издание на Великият Гетсби по бг книжарниците

отпечатай новината

17.01.2022 10:38 | Видян 321 пъти

Велико издание на Великият Гетсби по бг книжарниците

„Нова година – нов късмет” е чудесна поговорка с доказателство черно на бяло – фантастичното ново издание на любимия ми роман Великият Гетсби. Това е истинско събитие, защото тази книга – модерна класика, не се публикува у нас, пък и другаде, твърде често – това става през няколко десетилетия. Още по-малко пък се издава с оригиналните илюстрации и корицата от първата книга на 97 г. У нас това става за първи път. Не, че сборникът от прочутата соцпоредица Световна класика в черно със златни елементи, в който бяха побрали и Гетсби беше лош. Но оригиналът е наистина съвършен. Сецесионен (Ар Нуво, Ар Деко, Либърти, Югендстил) и много красив.
Нов е преводът на Дора Велева. А цялата смелост е на издателство Знаци, което поднася на професионалния читател с вкус прекрасен скъп продукт на един все по-опростачен и все по-стеснен и откъм интереси, и откъм тиражи беден пазар.
Всеки, който се чувства на ниво, просто трябва да има това томче. Аз лично взех две – едно да стои на нощното ми шкафче върху старото издание от Световна класика, а другото за подарък на човек, който ще бъде новопосветен в света на Гетсби.

продължи >>

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !