Ето всички жени на Брад Пит, стартира...

Мнозина смятат, че връзките на Брад Пит започват с...

Евро си показа доматите

Катето Евро показа реколтата от домати от домашната си...

Следващата пандемия ще бъде по-лоша: Създателката на Астра-ваксината

отпечатай новината

07.12.2021 10:45 | Видян 689 пъти

Следващата пандемия ще бъде по-лоша: Създателката на Астра-ваксината

Един от учените, който стои зад ваксината на Oxford-AstraZeneca срещу Covid-19 предупреди, че следващата пандемия може да бъде дори по-смъртоносна от настоящата, предаде nbcnews.com.

Професор Сара Гилбърт, академик от Оксфордския университет, който спечели признание за ролята си в разработването на безопасна и ефективна ваксина срещу Covid-19 за по-малко от година, предупреди срещу самодоволството при справянето с бъдещите заплахи.

„Това няма да е последният път, когато вирус заплашва живота ни и препитанието ни“, каза тя в лекция в Оксфордския университет. "Истината е, че следващият вирус може да бъде по-лош. Може да бъде по-заразен, по-смъртоносен, или и двете."

В коментари, споделени предварително с медиите, тя твърди, че глобалната пандемия показва колко е важно да бъдем подготвени за следващата спешна здравна ситуация: „Напредъкът, който направихме, и знанията, които придобихме, не трябва да бъдат загубени.

Covid-19 уби повече от 5 милиона души по целия свят, включително почти 800 000 в Съединените щати.

Ваксината на Oxford-AstraZeneca беше одобрена от Обединеното кралство през декември 2020 г. и се използва в повече от 50 страни, но все още не е одобрена за употреба в САЩ въпреки положителните данни от проучвания.

Президентът Джо Байдън обеща през април да изпрати 60 милиона дози от ваксината в други страни.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !