Иво Аръков се щракна с холивудска...

Разхождайки се из улиците на Милано, актьорът Иво Аръков...

Радина Кърджилова ражда на сцената

Актрисата Радина Кърджилова ще ражда на сцената на...

Очакват ни биотерористични атаки: Бил Гейтс

отпечатай новината

06.11.2021 10:56 | Видян 1204 пъти

Очакват ни биотерористични атаки: Бил Гейтс

Бил Гейтс призова държавите по света да инвестират милиарди долари, за да финансират научни разработки, които да предотвратят бъдещи пандемии и биотерористични атаки, предава "Дейли Мейл".

Милиардерът и основател на Microsoft смята, че е доста вероятно в бъдеще терористи да извършат атаки с щам на едра шарка.

"Подобно на военните тренировки, трябва да провеждаме и бактериологични тренировки", съветва Гейтс.

Бил Гейтс направи изявлението си по време на среща с британския дясноцентристки мозъчен тръст Policy Exchange. В панела взе участие и бившият министър на здравеопазването на Обединеното кралство Джеръми Хънт.

По думите му е необходимо да се създаде работна група за пандемии към Световната здравна организация. Само така ще може да се предотвратят нови изкуствени или естествени пандемии.

"Създаването на работна група към СЗО, която да следи за бъдещи пандемии и биотероризъм ще струва около 1 милиард долара на година", допълва Гейтс.

Според Гейтс инвестиции от десетки милиарди долари биха могли не само да направят света ни по-сигурен, но и да доведат до премахването на грипа и обикновената настинка.

продължи >>

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !