Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Посланикът на Израел говори за...

Горещ коментар за ескалацията на напрежението между Иран...

Лили Иванова и Райна Кабаиванска стават будители

отпечатай новината

01.11.2021 11:09 | Видян 948 пъти

Лили Иванова и Райна Кабаиванска стават будители

Примите на родната популярна музика и операта - Лили Иванова и Райна Кабаиванска стават будители на изложба . Техни портрети са част от фотографската експозиция, която ще бъде изложена в градинката пред Народния театър "Иван Вазов", а откриването е на 1 ноември.

Освен двете певици в проета "Моите будители" са включени още актьорите Цветана Манева, Койна Русева, Мариус Куркински, Юлиан Вергов, Бойка Велкова, Христо Мутафчиев, музикантите Васко Василев и Теодосий Спасов, режисьорът Теодор Ушев, писателят Георги Господинов и балетистите Марта Петкова и Никола Хаджитанев.

Проектът задава въпроса "Кои са твоите будители?", като цели да накара повече хора да споделят думи на признателност към техен будител, да открият нов съвременен будител или да се превърнат в будител за някого.

"Будителите са онези славни личности, които в миналото са помогнали на народа да се събуди от мрака на незнанието. Днес будителите продължават да носят светлина за нас. С участието си в този проект ние всички бихме искали да изразим своите благодарности към тях и да им се поклоним", казва Христо Мутафчиев, председател на Съюза на артистите в България.

"Моите будители" се реализира със съдействието на Националната библиотека, Столичната библиотека и Софийската опера и балет, осигурили естествените декори за снимките. Автор на фотографиите е Костадин Кръстев-Коко: "За мен беше истинско вдъхновение и незабравимо удоволствие да съм част от този стойностен проект, да се докосна до личности, които са будители на нашето време".

Част от споделеното от участниците ще може да се види и във видеоформат, в интернет, през целия месец ноември. Видеопосланията са заснети от Благой Момчилов, преподавател в НБУ.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !