Кой не бива да пости и как може да се...

Приемането на постите като диета за отслабване и голяма...

Фолк певец стана тихомълком баща

Бебетата в музикална компания "Пайнер" се...

Защо никой не протестира на гръцката или друга граница за сертификата?

отпечатай новината

22.10.2021 10:10 | Видян 914 пъти

Защо никой не протестира на гръцката или друга граница за сертификата?

Правото за ходене на кръчма на закрито не е гарантирано нито от Конституцията, нито от европейските норми, то дори не е право, за разлика от правото на свободно движение между държавите, което на книга имаме всички граждани на ЕС. Но не се чу никой българин да протестира на гръцката или на някоя друга граница – италианската, испанската, френската, португалската т.н., понеже  влизането ставаше само със зелен сертификат или пресен тест това лято. А стотици хиляди наши отмаряха там.
Не се видяха протести на българи и пред заведенията, дори пред музеи и сцени на открито във въпросните държави, а и там се влизаше само със зелен сертификат или пресен тест. Като имате предвид, че бързите тестове в Италия например през септември бяха 30 евро, не 5-10, както е у нас. Никой роден политик не заведе дело нито тук, нито в европейски съд заради това.
Изобщо не говорим, че когато при 5-има души заразени градовете ни бяха изцяло затворени – не просто училищата или заведенията, също никой не обяви за противоконституционно очевидно нарушеното право за свободно придвижване, което си е истинско право, гарантирано ни и като български, и като европейски граждани, не гъкна, не протестира. Нещо не е наред!

Мария Пенчева

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !