Деми Роуз позира без горнище

Деми Роуз, на 29, отново накара пулса да ускори докато...

Ново издание на Ад в превод на Кирил...

След поредицата български преводи на „Божествена...

Кой измисли пуканките и вредни ли са?

отпечатай новината

21.09.2021 09:54 | Видян 695 пъти

Кой измисли пуканките и вредни ли са?

В България, както и в целия соцлагер, нещо толкова американско като пуканките, се появява след визитата в САЩ на съветския лидер Хрушчов през 50-те години. Там той, наричан от съратниците си кукурузник – царевичар, много се впечатлява от щатския попкорн. Създател на супер печелившия продукт само 20 години по-рано е еврейският емигрант зад океана Самуел Рубин. През 1935 г. той измислил „въздушната царевица”, както е наричана тази храна на старта на нашествието си по света и у нас. 

Ето и нашия днешен лайфхак. Оригиналната й рецепта е царевица – но не всякаква, а със затворени, ненапукани, чисти зърна, кокосово масло и сол, но не кристална. При пукането на температура от 220 градуса в мазнината, обемът на зърното стига 40-44 пъти повече от първоначалния, в зависимост от качеството на царевицата. Така можете да правите пуканките и вкъщи. Мнозина, разбира се, предпочитат бързината и ги приготвят в микровълновата фурна. И трябва да знаят, че съвременните производители заменят мазнината по рецепта с палмово масло, защото е 2 пъти по-евтино, но онези, които у дома си ще пържат пуканките по класически – на тиган, не бива да ги правят с олио, няма да получат добър резултат особено като вкус.

Продуктът станал хит, заради нюха на собствениците на киносалони. Те усетили, че могат да правят от 800 до 3000% печалба от попкорна и така пуканките били свързани маркетингово в мозъците на хората с ходенето да се гледат премиерните филми. И досега те дават голям дял от приходите на кинозалите – често много по-голям от билетите. Просто е: себестойността на кло е 10 евроцента за солени и 11 евроцента за златистите с карамел, които са много по-вредни за целия организъм и особено за зъбите.

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !