Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

7 съвета на холивудските звезди за дълготрайна младост

отпечатай новината

01.09.2021 18:21 | Видян 1202 пъти

7 съвета на холивудските звезди за дълготрайна младост

Без екстремни диети, без непрекъснати гладувания и без тренировки 24/7. Щом Холивудските звезди могат да отслабнат със здравословно хранене, значи и вие можете!

Знаменитостите понякога са като митични същества - когато става въпрос както за генетика, така и за достъпът до най-добрите диетични съвети. До такава степен, че остаряването едва е част от уравнението им. Или поне така изглежда на онези, които ги гледат със страхопочитание, докато стърчат по червените килими и тропическите плажове.


Поради тази причина сметнахме за важно да се обърнем към холивудските звезди, които привидно са намерили фонтана на младостта - жени, които сме забелязали, са открили как да поддържат лица без финни линии или бръчки, стегнати тела далеч над 30-те години, 40-те и дори 50-те. Как можем да го направим и ние? Е, събрахме най-добрите им диетични съвети, всеки от тях се фокусират върху здравословното хранене и баланса между работа и личен живот. А тук по-долу ще ви кажем 7 тайни от фонтана на младостта:

Алкална диета

Актрисата, моден дизайнер и майка на четири деца Виктория Бекъм цитира алкалната диета като свой метод за поддържане на невероятно изящната си фигура. Диетата се опитва да поддържа нивото на рН на тялото между 7,35 и 7,45, като в крайна сметка трябва да се консумира 80% алкална храна (плодове, зеленчуци, ядки и бобови растения - копър, броколи и грейпфрут се считат за най-алкални) и 20% киселинни (пшеница и млечни продукти, кафе, захар, месо, риба и алкохол) храни.


Съобщава се, че ежедневната диета на Бекъм включва риба на скара, пушена сьомга, бъркани яйца, риба тон, суши салата и боровинки, които ефективно контролират стареенето поради високото си съдържание на омега 3. Тези, които спазват алкална диета, могат да се похвалят с повишени енергийни нива, подобрена памет, както и с превенция на рак и сърдечни заболявания.

Качественото хранене пред всяка диета

Холивудски звезди като Ан Хатауей твърдят че разнообразното ядене на качествени хранителни продукти винаги трябва да бъде на първо място, заедно със спането. Защото колкото и маски за лице да си правим или колкото да спортуваме, без правилните хранителни вещества - желаните резултати, независимо дали са дълготрайна младост, здравословен външен вид или гладка кожа са трудно постижими ако тялото ви не бъде снабдено с правилните хранителни вещества. 


Висококачествените храни включват нерафинирани, минимално преработени храни като зеленчуци и плодове, пълнозърнести храни, здравословни мазнини и здравословни източници на протеини - храните, препоръчани в табелката за здравословно хранене. 


Забързаното ни ежедневие и масовото производство на преработени храни ни пречат да са храни качествено. Обаче заедно със затрудненията настъпват и улеснения като например факта че вече може да открием качествени продукти на фантастиско брошура вече и онлайн. Първокласни млечни продукти като Верея и Саяна, внимателно подбрани български плодове и зеленчуци, майсторки приготвени мезета като Орехите, Бони и Маджаров на отлични цени, са само някои от незаменимите продукти които предлага Фантастико.

Кафето има много приложения

Някога чудили ли сте се как Хали Бери поддържа разкошната си кожа? Е, тайната, която тя казва, е в утайката от кафето. Да, точно така  - Хали използва утайката от сутрешното си кафе за ексфолиране на тялото си по време на душ, за да предотврати целулита. 


Нежното ексфолиране с утайката от кафе която съдържа кофеин увеличава притока на кръв, като същевременно изглажда кожата. Той също така увеличава циркулацията и може да помогне със задържането на вода. 

Кокосовото олио е незаменимо

Миранда Кер, известният модел на Victoria Secret, открива огромно количество приложения за кокосово масло в интервю за Huffington Post. Моделът и майка споменава: „Готвя с него, използвам го за косата си, чудесно е за премахване на грима ... наистина добре за спира и очни сенки, ако имате чувствителни очи. Когато сте се изгорили с маша, можете да приложите малко кокосово олио върху засегнатата зона, за улесните заздравяването и. “


По-късно по време на интервюто Кер предлага и страхотна рецепта за онези, които се радват да направят свой тонизиращ крем за ексфолиране на тялото: „понякога обичам да го смесвам с морска сол, като по този начин се получава страхотен ексфолиращ крем който е много ободряващ и съживяващ. "

А да не забравяме най-важното - водата

Много хора подценяват силата на питейната вода и положителните ефекти, които тя може да има върху кожата ви и цялостното ви здраве. Пиенето на повече вода е най-естественият начин да получите онази сияйна, блестяща и здрава кожа, която всички искаме. 

Питейната вода ще изхвърли токсините в тялото ви, особено вредните токсини, които могат да окажат влияние върху цялостното ви здраве. Увеличавайки приема на вода, можете да изхвърлите токсините в тялото си, за да подобрите здравето на кожата и тялото си. Известни личности като Камерон Диаз, Дженифър Анистън и дори Кайли Дженър са признавали пред интервюта че пият повече от препоръчителната дневна доза вода. 

Домашно направена маска за лице

Рецептата на Кендъл Дженър за гладка и сияйна кожа се състои от яйчен белтък и лимон. Супермоделът разкри нейната D.I.Y. рецепта за маска за лице в публикация на нейния уебсайт.


Маските за борба с акнето на Дженър започват с това, че тя отделя белтъка от жълтъка на едно яйце и го белтъка добре, докато стане пенлив. След това добавя сок от половин лимон и смесва съставките заедно. След като нанесе маската и престои в продължение на 30 минути, тя я изплаква, оставяйки я с гладка кожа. Според Дженър белтъкът свива порите й, докато лимоновият сок балансира нивата на рН, предотвратявайки развитието на акне като елиминира бактериите.


А това е само една от многото маски които тя си прави у дома редовно. Маската и от авокадо, овесена каша и мед е също толкова прочута и известна със положителните си качества. Може да се поразровите в интернет и ще откриете страхотни рецепти подходящи за различните видове кожа.  

Не усложнявай нещата

Хейли Бийбър напълно овладява как да постигне перфектния натурален грим, след дълготрайния си опит на пасарелата. Понякога най-простите техники дават по-добри резултати от скъпите гримове и инструменти. 


Най-важния й съвет е да поставите малко основа в дланта на ръката си, да разтриете ръцете си и след това да натиснете основата в кожата си. Топлината на ръцете ви и натискащите движения създават безупречен, подобен на кожата завършек, който просто не можете да получите с четка или гъба.



автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !