Вижте как оскверниха гроба на...

Ченгетата вече знаят кой е богохулникът, счупил кръста и...

Бони и Гърдева заформят скандал в...

Отборът на Златните ще наруши своя обет за...

НАЙ-СТРАШНАТА МЕЧКА Е ИЗЧЕЗНАЛАТА

отпечатай новината

19.08.2021 16:38 | Видян 2270 пъти

НАЙ-СТРАШНАТА МЕЧКА Е ИЗЧЕЗНАЛАТА

Има ли нещо по-страшно от това да срещнеш мечка в дивата природа? Има – да не можеш да я срещнеш. По данни на WWF България през последните 10 години популацията на кафявите мечки в страната е намаляла наполовина, като към момента те са едва между 300 и 600. Сред ключовите фактори за това е намесата на човека в техния хабитат и начин на живот, както и бракониерството. Всяка година в България около 100 мечки стават жертва на човека.

С помощта на доброволчески екипи и дарени средства WWF работи за стабилизиране на популацията на мечките и съществуването им в хармония с хората. От начлото на този месец каузите на организацията, свързани с опазване на дивата природа, в това число и мечките в България, ще бъдат подкрепени от партньорството с българската финтех компания iCard и с Mastercard и техните картодържатели. Организациите представят The Bear Card – ко-брандирана платежна карта от iCard, Mastercard и WWF, произведена от 75%  рециклирана пластмаса и рециклируеми материали, с авторски дизайн със снимка на семейство кафяви мечки (https://icard.com/the-bear-card). Месечната такса за обслужване на картата ще бъде дарявана от iCard и Mastercard за работата на WWF България, а при трансакции с картата, ще се бъдат дарявани по още 0,20 лв. към сметката на дивата природа. По същия начин в подкрепа на каузата работи и ко-брандирана подаръчна карта – Eco GiftCard от iCard и Mastercard.

The Bear Card е само началото на стратегическото партньорство „Заедно за дивата природа“ в подкрепа на каузи за опазване на дивата природа в България и осигуряване на лесен начин за дарителство на потребителите на

WWF България, българската финтех компания iCard и Mastercard.

iCard предоставя на клиентите още възможности за даряване на средства по сметката на WWF България – чрез своята мрежа от банкомати в страната, а така също и директно чрез дигиталния портфейл iCard. Клиентът сам избира стойността на даренията през приложението iCard, както и техния вид – еднократни, периодични или под формата на закръгляне на всяко плащане (https://wwf.icard.com/).

Проблемите, по които работи WWF в България, включват програма за защита на кафявите мечки, опазване от човешка намеса на последните вековни гори, създаване на нови гори по поречието на Марица, насърчаване на отговорно потребителско поведение чрез иновативни форми за борба с климатичните промени, образователни инициативи за деца и младежи.

Партньорството на Mastercard с iCard и WWF България е ключова част от обявената на Деня на Земята 2021 „Зелена мрежа“ от проекти, които Mastercard подкрепя в света и България. Главен приоритет на Mastercard са отговорният бизнес и дигиталната икономика, която включва колкото се може повече хора и подобрява живота им. В световен план компанията официално заяви ангажимент до 2050 г. да сведе сумарните вредни емисии на бизнес операциите си до нула, след като в продължение на години работи в тази посока и в посока декарбонизиране на линиите на доставки. Световната коалиция Priceless Planet си постави за цел да инвестира и насочи усилията на бизнеса и потребителите в една посока за по-голям и реален ефект върху климата – залесяване на ключови места на планетата със 100 млн. дървета до 2025 г.

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !