Иво Аръков се щракна с холивудска...

Разхождайки се из улиците на Милано, актьорът Иво Аръков...

Радина Кърджилова ражда на сцената

Актрисата Радина Кърджилова ще ражда на сцената на...

Бил Гейтс обеща 1,5 млрд. долара за проекти, свързани с климата

отпечатай новината

12.08.2021 18:26 | Видян 652 пъти

Бил Гейтс обеща 1,5 млрд. долара за проекти, свързани с климата

Съоснователят на Microsoft Corporation Бил Гейтс заяви, че неговият инвестиционен фонд за климата ще допринесе с 1,5 млрд. долара за американската двупартийна сделка за инфраструктурни проекти, насочени към изменението на климата.

В интервю, публикувано от "Уолстрийт джърнъл", Гейтс посочи, че средствата ще бъдат разпределени в рамките на три години по проекти, които се занимават със забавянето на емисиите на парникови газове. Освен това той похвали законопроекта за инфраструктурата, като каза, че той съдържа "правилните политики" за справяне с изменението на климата и за създаване на мащабируеми икономическо-ефективни климатични технологии.

По-рано тази седмица Сенатът на САЩ прие законопроекта за инфраструктура на стойност 1 трлн. долара с двупартийна подкрепа, като самият законопроект се занимава с т.нар. "твърда инфраструктура", като строителството на пътища, мостове и създаване на широколентов достъп.

Законопроектът също така ще предостави 100 млрд. долара на Министерството на енергетиката на САЩ за проекти, свързани с изменението на климата.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !