Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Потвърдено: Петър Илиев е плагиатствал от доц. д-р Наталия Киселова

отпечатай новината

02.08.2021 09:38 | Видян 1134 пъти

Потвърдено: Петър Илиев е плагиатствал от доц. д-р Наталия Киселова

Един от кандидатите за премиер на "Има такъв народ", чието име бе споделено с другите политически сили в петък сутринта, и предишен кандидат за правен министър - д-р Петър Илиев - е плагиатствал десетки страници от своята колежка в Софийския университет доц. д-р Наталия Киселова.

Това става ясно от разследване на групата "Правна лудост" в социалните мрежи, която е успяла да открие изтеглената от пазара книга на Илиев и я е сравнила с издадената тази година докторската работа на Киселова, написана през далечната вече 2008 г.

В крайна сметка мандатът за съставяне на правителство в петък бе взет от Пламен Николов - най-новият кандидат-премиер на "Има такъв народ", а в профила на лидера на партията Станислав Трифонов бе обявено, че това решение е взето още преди две седмици. Не стана ясно защо тогава от ИТН са обявили пред другите партии името на Илиев - нещо, потвърдено и публично от Николай Хаджигенов от ИБГНИ. Илиев обаче беше и по всяка вероятност все още е номинация на партията за правосъден министър.

В петък Клуб Z установи от няколко независими източници, че освен двете издания, които цитира във всички свои биографии (на сайта на ИТН, на сайта на правната си кантора, на сайта на Софийския университет), Петър Илиев е автор и на трета книга  - "Компетенцията на Народното събрание”.

Всички опити да открием копие на тази книга се оказаха безуспешни - тя е изтеглена от пазара, в издателството "Нова звезда" е изчерпана, а в Народната библиотека няма нейно физическо копие, въпреки ясните разпоредби на Закона за задължителното депозиране на печатни и други произведения. Налице са само данни за нея в електронния каталог на националното книгохранилище.

"Правна лудост", популярна страница в социалната мрежа "Фейсбук", очевидно движена от студенти по право, които държат на анонимността си, обаче е открила една бройка на "Компетенцията на Народното събрание". И установява, че в действителност цели 40 страници от нея са копирани с минимални промени от "Парламентарен контрол" на д-р Наталия Киселова.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !