Ергенът отпрати Барбара и Виктория

Състезателката по борба Барбара Иванова и спортният...

Не съм комарджия, продадох 60...

Не съм комарджия, играл съм само покер и съм спечелил...

Полезни ли са и отслабва ли се от протеиновите блокчета

отпечатай новината

09.06.2021 09:30 | Видян 579 пъти

Полезни ли са и отслабва ли се от протеиновите блокчета

Започна сезонът на ударното влизане във форма, защото това лято явно ще се ходи на море. Много хора правят все по-чести посещения във фитнесите и там ги изкушават с "ядеш и отслабваш" протеинови блокчета. Полезни ли са те? Наистина ли помагат да отслабваме? Ето на тази актуална тема сме посветили днешния ни лайфхак.
Не, тези блокчета не са полезни. Това, че на някои от тях не е изписано съдържание на захар, не значи, че на практика тя липсва, а ако е заменена с други подсладители, примерно фруктоза, това не ни носи нищо добро. Напротив, възможно е даже да влошава ситуацията.
Не, от тези блокчета не се отслабва, защото са твърди калорични. Лабораторни изследвания на няколко от най-популярните от тях показват, че на етикетите им са вписани по-малко калории, отколкото те всъщност съдържат - лъжата стига и до над 90 ккал: научен факт. Би трябвало съотношението да бъде от типа 20 г протеини срещу 5 г въглехидрати, а често балансът е 10-15 срещу 15-10 или нещо като 50/50.
Не, не беше храна за космонавти, докато преди броени дни НАСА не представи такива блокчета под собствения си бранд, но де юре те още не летят в извънземното пространство, така че и това си е легенда и мит.
Не, не решават никакви здравни проблеми, доказват изследванията на лекари, като в това число влизат доказано направените с бича кръв - хематоген.
Какво да ядем вместо протеинови блокчета? Най-добре сурови ядки - много енергия, естествена и полезна храна, в това число и откъм белтъчини.
А за онези, които обичат от деца просто формата на блокче, нека си вземат едно шоколадово с нуга - 250 калории не са нещо, което ще ги убие - няма и половин шоколад, а според СЗО даже 2 на ден се вместват в нормата за приемане на захари. Пък и ще бъдат честни пред себе си, без да се хващат на измамни маркетингови трикове и нарочни заблуди.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !