Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

ЗАЩО Е ВАЖНО ДА СПОРТУВАМЕ?

отпечатай новината

27.05.2021 14:54 | Видян 4253 пъти | Гласували 2

ЗАЩО Е ВАЖНО ДА СПОРТУВАМЕ?

Спортът е онази незаменима частица от здравословния начин на живот, която хората често пренебрегват по една или друга причина. Но е редно да признаем, че спортът не само оказва положително влияние на здравето, но има и редица други добавени положителни ползи.

Спортът изгражда дисциплина

Активното спортуване изгражда дисциплина и воля, които са изключително важни за справянето в живота и успеха ни.

Спортът създава силен характер

Спортът гради характер по много и различни начини. Тренировките в екип, отдадеността, усърдната и упорита работа и познаването на границите допринасят за „каляването” на силен характер, с който да отстояваме себе си. Великите спортисти са изключително силни личности. Тяхното атлетично съвършенство се е конструирало на база на огромни дози смелост, отдаденост, справедливост, честност, лидерство и уважение.

Спортът е едно от ключовите условия за възпитаването на уважение към хората

С малки изключения, спортовете са отборни и се извършват в екип от поне няколко души. Екипността е ключов елемент за общуването и чудесно спомага за изграждането на добро възпитание и уважение към съотборниците, а оттам и към хората по принцип.

 

Спортът учи да се поставят цели, да се следват и да се постигат успешно

Активният спорт неизменно ни учи на стойността от усилията и как да постигаме успешно целите си.

 

Спортът е здраве

И, разбира се, най-важната причина да спортуваме редовно е здравословната. Активно спортуващите имат по-големи запаси от сила и енергия, в сравнение с неспортуващите. Това им помагат да се справят с повече начинания и да имат по-пълноценен живот.

Спортът оказва и чудесно влияние на имунната система. Активният спорт стимулира изпотяването, а това е един от начините да се изкарват токсини от организма. Активният спорт също така забързва и метаболизма, който пък се грижи за поддържането на килограмите.

Спортът е забавление

Не на последно място спортуването е забавление, освен усилия, и може да бъде едно изключително приятно занимание за всеки, стига човек да открие подходящия за него спорт.

Тези предимства се отнасят в още по-голяма степен за младите хора, които в тази възраст изграждат своя характер, умения и навици и способности за живота пред тях.  

Затова спортувайте. Открийте своята страст, своя спорт. И не го забравяйте никога, независимо каква посока изберете в живота си.

Харесайте страницата ни във Фейсбук тук.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !