Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

С учудване ФИФА и УЕФА искат БФС да обясни завръщането на Михайлов

отпечатай новината

06.05.2021 00:34 | Видян 930 пъти

С учудване ФИФА и УЕФА искат БФС да обясни завръщането на Михайлов

Изненадващото завръщане на Борислав Михайлов като президент на Българския футболен съюз (БФС) предизвика реакция от ФИФА и УЕФА. В общо писмо до изпълнителния директор на БФС Борислав Попов двете организации питат на какво правно основание е възстановен Михайлов на поста и призовават за подробно обяснение.

Преди седмица на среща на изпълнителния комитет той оттегли оставката си, която беше подал през октомври 2019 г. след скандалния мач с Англия. В допълнение беше взето решение извънредният конгрес на БФС, насрочен за 25 юни, да бъде отменен и настоящото ръководство да довърши мандата си до февруари 2022 г.

От ФИФА припомнят, че на 5 ноември 2019 г. от БФС са информирали, че Михайлов е подал оставка и за негов временен заместник е избран Михаил Касабов до провеждането на конгрес. Тази позиция е потвърдена на 10 декември 2020 г., се казва в писмото.

В него се посочва, че във връзка с насрочения за 25 юни конгрес по чл. 47, ал. 2 от устава се предвижда, че "в случай на оставка [...] правомощията на президента се упражняват от първия вицепрезидент, ако първият вицепрезидент не е способен или той откаже, тогава от друг заместник-председател, назначен от изпълнителния комитет до провеждането на нов конгрес".

"В светлината на тези обстоятелства, любезно ви молим при първа възможност да ни предоставите вашата подробна позиция по въпроса. По-специално, ние ви молим да уточните на базата на кои разпоредби от устава на БФС и/или съответното национално законодателство изпълнителният комитет твърди, че е решил да одобри оттеглената оставка на г-н Борислав Михайлов и да го възстанови за президент на БФС", завършва писмото. То е подписано от генералните секретари на ФИФА и УЕФА - Матиас Графстрьом и Кевин Ламур.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !