Виц на деня: На гарата седят двама...

На гарата седят двама мъже. Единият е богаташ от града,...

Служебни премиери: Фотофакт

Служебни премиери: Фотофакт

5 години от смъртта на Принс: Имението "Пейсли парк" посреща ограничен брой фенове

отпечатай новината

21.04.2021 16:55 | Видян 844 пъти

5 години от смъртта на Принс: Имението

Имението "Пейсли парк", в което живееше и работеше легендарният певец Принс, днес посреща избрани 1400 почитатели, за да отбележат петата годишнина от кончината му в сърцето на творческото му убежище, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Преддверието на просторното му студио ще бъде отворено за късметлиите, успели да направят безплатна резервация. Други фенове ще могат да оставят цветя и сувенири пред статуята във формата на прочутия му лилав Символ на любовта, издигната пред входните порти на имението.

Изработената по поръчка керамична урна с формата на "Пейсли парк" и символа на Принс първоначално е поставена в средата на атриума, когато студиото на поп легендата в предградието Минеаполис е отворено за първи път като музей през октомври 2016 г. По желание на семейството на Принс, урната впоследствие е преместена в по-незабележимо кътче на преддверието, преди да бъде скрита от обществения поглед за разочарование на легионите му фенове.

Това е първият път, когато урната е върната в атриума, за да бъде показана пред обществеността.

Принс почина на 57-годишна възраст на 21 април 2016 г. от случайна свръхдоза фентанил. Кончината му шокира феновете и предизвика вълна от скръб по целия свят. Оттогава имението му "Пейсли парк" функционира като музей и предлага платени обиколки. Туровете са преустановени за днес, за да бъде отбелязана петата годишнина от смъртта на суперзвездата.

"Ние празнуваме неговите живот и наследство всеки ден в "Пейсли парк" - място, което Принс искаше да сподели със света", заяви изпълнителният му директор Алън Сайферт. "На днешния специален ден честваме невероятните сила и вдъхновение, които беше Принс в живота на хората, и отваряме врати за тях, за да могат да засвидетелстват почитта си", допълва Сайферт.

Пепе Уили, чичо на Принс и негов ранен музикален ментор, не крие, че очите му още се пълнят със сълзи, когато мисли за загубата му.

"Беше съкрушително", сподели наскоро той, спомняйки си как е научил за кончината на Принс. "Стоях в хола по бельо и гледах телевизия. Не можех да отида никъде, не можех да направя нищо. Бях изпаднал в силен шок. Просто не можех да повярвам", добавя Пепе Уили.

Известен като "Кръстника на звука на Минеаполис", той се среща с Принс - тогава младо музикално дарование, след като се жени за леля му. Двамата развиват връзка чрез музиката, като бъдещата легенда поглъща знания за шоубизнеса и свири за Уили в звукозаписно студио". "Плаках много за него. Не съм плакал толкова дори на погребението на баща си", казва още Пепе Уили.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !