бТВ излъчва боксовата гала вечер на...

Срещите на братя Пулеви ще бъдат излъчени пряко по bTV,...

Фънки смени Капките с Hell’s Kitchen,...

Четири от жените в червения отбор ще се борят за мястото...

Татко стана депутат с дъщеря от Апартаментгейт незаконно в избирателна комисия, Велизар от БСП мълчи

отпечатай новината

12.04.2021 23:47 | Видян 3013 пъти

Татко стана депутат с дъщеря от Апартаментгейт незаконно в избирателна комисия, Велизар от БСП мълчи

Георги Тенев Станков отново е депутат с помощта на преференции, въпреки че се прочу като „народния представител от ГЕРБ с банкнотите по 500 евро” – красив фотографски спомен от негов рожден ден в стил фолк. Все пак идва от Хасковска област, а тя е люлката на фолка – припомняме, че съоснователят на ГЕРБ Митко Димитров – Пайнера беше гауллайтер на партията в окръга, в който е неговият Димитровград. Червеният избраник от същата област Велизар Енчев, защо ли, мълчи за нещо, което в медиите се превърна в скандал – таткото обира почти всички преференции в секцията, където шеф на избирателната комисия е неговата дъщеря. Нейното присъствие в изборната администрация е незаконно според член 96 във връзка с чл. 66, ал. 2 на писания и приет от ГЕРБ, а значи и от самия този баща и депутат Изборен кодекс.
Самата Таня Станкова се прочу с Апартаментгейт, когато Биволъ разкри хасковските блокчета в София, в които комшийстват фамилията Станкови и депутата в миналия мандат, изгонен заради този скандал от парламента Делян Добрев. Той твърдеше, че плаща наем 1200 лв. на майка си за апартамент 200 кв.м и гараж там, когато избухна скандалът. В декларацията на Добрев пред КПКОНПИ за 2018 г. пише, че живее под наем в 100 кв.м. в квартал Манастирски ливади срещу 950 лв. месечно. Кога ли е излъгал, защото, ако е пред КПКОНПИ трябва да бъде съден и затворен. Щерката на колегата му Георги Станков, който си остана в НС и пак ще бъде депутат от ГЕРБ, също е разквартирована в собствено жилище във ВИП-кооперацията.
Няма да напомняме надълго и нашироко Хасково гейт, по който се разбра, че рода и съученици на Делян Добрев въртят санирането, общината и куп други работи в родната му област. Всичко се въртеше около

продължи >>

Етикети: , , , , , , , , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !