Понякога Бог разбива сърцето ти, за...

Понякога Бог разбива сърцето ти, за да спаси душата ти.

Златните момчета идват в Зала 1 на НДК

Събитието ще се състои на 21. Март (четвъртък) от 20:00...

Въведоха коронапаспорт в Дания

отпечатай новината

10.04.2021 14:02 | Видян 1060 пъти

Въведоха коронапаспорт в Дания

Минал през вратата на току-що отворения отново фризьорски салон, Руне Хьосгор размахва своя "коронапаспорт", който е в мобилния му телефон: сред първите държави в Европа, Дания започна от вторник да използва свой COVID "паспорт", като част от план за постепенно отваряне на страната до края на май.

На разположение чрез защитено мобилно приложение, както и на хартиен носител, в момента той позволява да се влиза в някои малки търговски обекти - фризьорски салони, салони за красота и дори школи за шофьорски курсове, като удостоверява, че ползвателят е напълно ваксиниран, че вече е бил заразен с COVID-19 и е имал положителен тест отпреди 2 до 12 седмици, или че има отрицателен тест от последните 72 часа.

"От три месеца чакам да ме подстрижат", споделя за АФП Хьосгор - 42-годишен компютърен специалист, който се радва, че може отново да бъде в салона.

"В събота си направих тест, той важи до днес следобед. Обикновено си правя тест един или няколко пъти седмично, защото за мен това наистина е проблем", обяснява той.

След близо 4 месеца, през които е било затворено, фризьорката Перниле Нилсен е развълнувана, че клиентите се връщат.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !