бТВ излъчва боксовата гала вечер на...

Срещите на братя Пулеви ще бъдат излъчени пряко по bTV,...

Фънки смени Капките с Hell’s Kitchen,...

Четири от жените в червения отбор ще се борят за мястото...

Соня Йончева: На сцената съм чудовище

отпечатай новината

05.04.2021 11:43 | Видян 1366 пъти

Соня Йончева: На сцената съм чудовище

Соня Йончева разказа от Париж за живота на семейството й по време на пандемията. Световното сопрано сподели пред бТВ и емоциите си преди големия концерт в София на 31 август.
„Когато предложих на Пласидо Доминго да пеем на площад Свети Александър Невски, той веднага каза „Да“, разкри оперната звезда. Тя си спомни и за първия път, когато излиза на сцена – тогава е само на 4, но трябва да поднесе цветя на майка си, която рецитира във Военния клуб на Пловдив. Момиченцето се почувствало ужасно самотно под прожекторите, но усетило и някакво необикновено привличане. Но вече пораснала, Соня никога няма да направи първата крачка към международната слава, ако майка й и брат й не изпращат тайно от нея записите до организаторите на конкурса за млади певци на Пласидо Доминго. И когато той произнася името й, тя не може да повярва, че е победител. По това време красавицата е влюбена в италианец от Неапол, но изведнъж животът й се преобръща.
По-късно среща и мъжа на живота си и бащата на децата й – диригента Доминго Хиндоян. „Когато сме заедно на сцената, се превръщаме в две чудовища. Въобще тогава съм неузнаваема. Но в живота съм съвсем нормална жена, а не някаква дива. Хората дори се изненадват. Щастлива съм, че по време на принудителната ваканция още веднъж се убедих – аз съм с правилния съпруг и с правилните деца“, споделя Соня Йончева, за която критиците пишат: „Тя може всичко – от Верди до Едит Пиаф“.
Очарователната брюнетка разказва още, че мъжът й и Пласидо Доминго са страхотни запалянковци и това ги сближава много повече, отколкото всякакво изкуство. „Двамата са от Реал Мадрид, качват се на самолети, ходят по  някакви мачове, а Пласидо умилително нарича мъжа ми Домингито“, разкрива още Соня.  
Световноизвестната оперна прима Соня Йончева отбеляза католическия Великден заедно със семейството си с пищен пикник сред природата. Тя качи снимка от повода в Инстаграм и отправи поздрав за светлия християнски празник със знакови думи от ораторията „Месия“ на Георг Фридрих Хендел.
„Но аз зная, Моят Изкупител е жив. Накрая Той ще се издигне над праха. И аз, без своята разлагаща се кожа и без своята плът, ще видя Бога“, гласи част от приветствието на Йончева, взето от емблематичния шедьовър на немския композитор, който е вдъхновен от Библията. Специално този пасаж съвпада с Книгата на Йов – първата поетична книга от Стария завет.
На кадрите сопраното е в компанията на своя съпруг – арменско-венецуелския диригент и цигулар Доминго Гарсия Хиндоян, и двете им деца. Те са седнали на одеяло върху зелена пролетна трева, заобиколени от усмихнати великденски зайци, кошници с яйца и други лакомства.

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !