Принц Уилям отчаяно се нуждае от брат...

Докато носи тежестта на шокиращата диагноза рак на...

Защо Кейт не даде на Уилям да седне...

Новината, че Кейт е била диагностицирана с рак и е...

БГ Радио наградиха най-добрите в пищна церемония

отпечатай новината

01.06.2009 09:40 | Видян 4406 пъти | Гласували 1

БГ Радио наградиха най-добрите в пищна церемония

С пищна церемония БГ Радио раздадоха годишните си музикални награди. Миро триумфира с три отличия, съответно за БГ Изпълнител, БГ Албум и БГ Песен, предаде репортер на БГНЕС.

Зала 1 на НДК бе препълнена с родни изпълнители, очакващи да получат един от най-престижните призове за съвременна българска музика. Церемонията започна красиво с изпълнението на Стунджи и Елица, които откриха шоуто под "съпровода" на нежни момичета, създаващи приказна атмосфера. Оттам започна и същинската част. Първата
номинация бе за БГ Дебют, като наградата отиде в ръцете на Нора. Секунди след като "бившата" айдълка взе отличието си излезе Миро, който започна да "взривява"
публиката в зала 1 с нашумелите си хитове. Самият изпълнител успя да вземе три награди, съответно за БГ Изпълнител, БГ Албум и БГ Песен.

Една от кулминациите на вечерта, макар и не музикална беше звездата на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов, който бе обявен за БГ Посланик. В мига, в който българския национал излезе на сцената публиката започна неистово да крещи и да скандира "Манчестър Юнайтед". Нападателят на "червените дяволи" подари на привържениците си не само присъствие на церемонията, но и футболна топка с автограф, която ритна към тълпата.

Най-добрата жена на 2009 година стана Невена Цонева, която миналата година също взе приз, но за дебют. "Когато миналата година получих наградата за дебют, тайно си мечтаех следващата ми да е за изпълнителка. Мечтата ми се сбъдна", заяви развълнувано певицата, когато получаваше наградата си. БГ Група станаха рок-динозаврите БТР, а призът за БГ Дует бе връчен на Калин Вельов и
Нина Николина.

Най-добрият БГ клип се оказа този на Васил Стефанов, създател на "Враг" на Графа. Почетната награда на БГ Радио "БГ Вдъхновител" получи Маргарита Хранова. Бяха присъдени и две посмъртни награди, на Вили Казасян и на Дими от група Сленг. Събитието в Зала 1 на НДК бе зрелищно, пищно и изпълнено с много музика, послания и бляскави личности. Една от основните инициативи на БГ Радио бе "Чиста България", в която се призоваваше за рециклиране, използване на по-малко моторни средства и опазване на околната среда като цяло. По тази инициатива водещите Любо и Орлин обявиха, че радиото ще засади 352 дървета. Българската музика отново напомни за себе си. Големият брой изпълнители доказаха качеството и силното й въздействие, особено върху родната си публика.

Категории и победители на годишните музикални награди на БГ Радио:

БГ Дебют: Нора
БГ Група: БТР
БГ Дует/Трио: Нина Николина и Калин Вельов
БГ Посланик: Димитър Бербатов
БГ Изпълнител: Миро
БГ Албум: "Омиротворен" - Миро
БГ Изпълнителка: Невена Цонева
БГ Видеоклип: "Враг" - Графа
БГ Вдъхновител: Маргарита Хранова
БГ Текст: Графа
БГ Песен: "Губя контрол когато" - Миро
Почетни награди: Сленг и Вили Казасян.

Повече снимки от въпросното събитие може да видите ТУК.
 

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !