Медии вече погребаха Чарлз: Пуснаха...

Редица руски и украински медии публикуваха новината за...

Принцовете Уилям и Хари възхваляват...

Принц Уилям похвали майка си Даяна, покойната принцеса...

Гласувайте за човек

отпечатай новината

02.04.2021 09:37 | Видян 1870 пъти

Гласувайте за човек

Много приятели се съветват с мен за кого да гласуват. На всички им казвам: „Гласувайте за човек”. Аз гледам така да правя – подкрепям някого, който заслужава. Партийните листи са съставени от конкретни хора. Още повече, имаме и преференции – можем да променим подредбата от централите със своите конкретни предпочитания.
На два пъти, и то поред, не постъпих правилно – дадох доверието си просто на партия и какво се случи? Понесох съвсем лично последствията от самозабравянето на онези, които и с моя глас се връщаха на бял кон във властта.. Струваше ми много нерви, много безсънни нощи, много пари, а и още ми струва последното такова решение. Един конкретен човек от листата в моя район, ми причини сума проблеми. Сега го няма в листата, а аз съм жив, здрав и свободен да правя онова, което искам по начина, по който искам. Него пък едва ли нещо добро го очаква. Също въпрос на избор...
За мен винаги са важни и кампаниите преди вота – по тях всички трябва да преценяваме кой ни уважава, а кой не. Сравнявам ги с коледен подарък: отдавна не сме деца и не ни е толкова важно да бъде кой знае какъв, но ни е важно да го има.
Кампаниите показват кой има какво да каже, а значи е напълно възможно и да го направи, а кой реди кухи общи приказки и няма намерение да действа, освен за себе си.
Нищо, че титлата на избраника на този точно вот не е чуждицата „депутат”, студена и безучастна, а е прекрасното българско словосъчетание „народен представител”, което медиите и хората напоследък позабравиха да споменават.
Аз търся и намирам своя представител.
В София сме късметлии – тук, особено в 24-ти МИР – центъра на центъра, където гласувам в

продължи >>

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !