Райън Гослинг бил подвластен на...

Райън Гослинг е едно от най-големите имена в Холивуд. Но...

Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

Меркел за локдауна: "Сбърках, моля ви за извинение!"

отпечатай новината

25.03.2021 09:37 | Видян 1825 пъти

Меркел за локдауна:

Засилен локдаун по Великден в Германия няма да има. В свое много емоционално изявление канцлерката Меркел призна, че поема изцяло вината за това свое решение и помоли за извинение. "Беше моя грешка, единствено моя грешка. Моля за извинение!" - тези изречения на канцлерката Ангела Меркел направо изумиха наблюдателите, които обаче поздравиха канцлерката за политическата храброст да признае грешката си. Предвиденият пълен локдаун по Великден в Германия няма да се състои, обяви Меркел след видео-съвещанието си с министър-председателите на провинциите днес. Според вътрешни източници, на това съвещание тя казала още нещо многозначително: "Когато се втурваш с главата срещу стената, обикновено побеждава стената."

На своята пресконференция днес Ангела Меркел обясни, че идеята по Великденските празници всички дни от четвъртък до понеделник (1-5 април) да бъдат изцяло неработни в цялата страна, се зародила с най-добри намерения. За толкова кратко време обаче просто не може да се организира такова пълно затваряне на страната, каза Меркел.

Наблюдателите вече от няколко дни остро критикуваха досегашното решение именно с този аргумент и задаваха въпроси като: Какво правят лекарските кабинети, където има насрочени часове, включително и за ваксини? Как постъпват предприятията с непрекъснат производствен цикъл? Няма ли затварянето на магазините да доведе до прекалено струпване на хора в дните, когато може да се пазарува? Как ще се събират хората по празниците със семействата си? Възможно ли е

продължи >>

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !