Райън Гослинг бил подвластен на...

Райън Гослинг е едно от най-големите имена в Холивуд. Но...

Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

По-католици от Папата са българските властници

отпечатай новината

15.01.2021 13:51 | Видян 559 пъти

По-католици от Папата са българските властници

Нито един католик не беше чут или прочетен да протестира против съвпадането на датата на Великден за това вероизповедание с изборите за български парламент. Според вече остаряло преброяване към него принадлежат чутовните 0,6% от българските граждани. При усиленото топене на нацията тези, предимно в Третата възраст хора, сега вероятно са под 0, 5 на сто от народа 10 години по-късно. Не е ясно и какво точно биха им попречили изборите на празника. Особено като се има предвид, че секциите за вота са в непосредствено съседство до домовете им. Пък и знамението е добро - като нищо този вот се превърнал във Велик Ден за България...

По-католици от Папата, по твърде сполучливото определение от народната мъдрост, обаче се оказаха политици от властта, които изведнъж се превърнаха в изключителни радетели за безизборен Великден.

Само напомняме, че първо от ГЕРБ бяха върли противници на датата 28 март, анонсирана като предложение от президента , и впрегнаха всичките си сили и досадните си говорители, уж "независими", в тази пропаганда. После основните политически сили се разбраха с Радев да се ориентира вотът към 11 или 18 април, както 19 минути писа. Президентът проведе консултации с всички партии - на срещата с ГЕРБ знаково отсъстваха председателят и заместник-председателите на партията, която вече се кълнеше, че единствено и само 28 март е датата за изборите.

Цялата инфантилност сублимира в загриженост за католиците и техния Великден, умно прераснала в обобщението, че президентът по този начин игнорирал всички малцинства. И беше допълнена с деклариран отказ да се обсъждат каквито и да било промени в Изборния кодекс. Даже свързани с коронавируса. Например, придобилото такава популярност в света гласуване по пощата или обещаното от ГЕРБ още за миналите избори подаване на вот по електронен път.

Някои видни властници от ГЕРБ даже обясниха пред 19 минути, че във всичко ставало въпрос за ПРИНЦИП.

Който се върне по-горе в текста и си припомни детската игра около определянето на дата за изборите, или пък по-надолу мине през отказа от е-гласуване, със сигурност ще повярва на това.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !