Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Сексът започва на 70: Джулия Бул от хита на Е.Димитров, която си отиде

отпечатай новината

08.01.2021 15:53 | Видян 1160 пъти

Сексът започва на 70: Джулия Бул от хита на Е.Димитров, която си отиде

Българската милионерка Джулия Бул, Юлия Христова, е починала в Париж, съобщи бизнесменът Христо Куртев, който беше неин спътник в живота, когято двамата бяха сред най-светските личности на София през 90-те години и който организира панихида в нейна памет в София в Света Неделя. На Юлия Христова е посветен хитът на Емил Димитров Джулия. Негов импресарио при многото му записи и турнета във Франция през 70-те години е именно Куртев.

Джулия Бул е легенда на парижкия и софияския хайлаф, известна с култовата фраза: "Истинският секс започва след 70", която споделя с  Мис България Наталия Гуркова.

Дамата се завърна в родината в началото на демокрацията и през 90-те блестеше на всеки изискан коктейл и прием в столицата. Тя беше добра приятелка с Нора Нова и с доня Маргарита – съпругата на Симеон Сакскобургготски, а основен виновник за светската й слава има Евгени Минчев.

Бул живееше в огромен апартамент с изрисувани в трон л' ьой стени, гледащ към храм - паметника Ал. Невски, който сме показвали на нашата публика.

Юлия Христова бяга от България и се омъжва за милионера Жан Бул. Съпругът й е шеф на разпространението на френския печат и е човек с големи връзки във всички бизнеси в Париж - и в сериозния, и в шоуто. Христо Куртев, който създава музикалната компания Орфеус, за да движи издаването на Емил Димитров във Франция, представя певеца на Жан Бул и той се влюбва в музиката на българина. Емил е много благодарен на бизнесмена за подкрепата и нарича една от песните си на жена му.  

След смъртта на Жан Бул, Юлия Христова наследява милиони в пари, скъпоценности и имоти. Синът й обаче не успява да се справи с наследството, а през последните години дори изпраща майка си в старчески дом, откъдето за щастие я измъкват верни приятели. Джулия Бул, която би трябвало да бе над 90-годишна, но никой никога не научава на колко е точно, приключва живота си в малък апартамент в Париж.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !