ЗаПлетени истории: Завръщането на...

Плетените дрехи са хит в световните трендове, хем за...

Деми Роуз позира без горнище

Деми Роуз, на 29, отново накара пулса да ускори докато...

Възстановяват Княжевския лифт по съществуващото трасе

отпечатай новината

07.01.2021 16:43 | Видян 1181 пъти

Възстановяват Княжевския лифт по съществуващото трасе

Княжевският лифт ще бъде възстановен по съществуващото трасе, предаде БТВ. Това стана ясно след среща на столичния кмет Йорданка Фандъкова с министъра на земеделието Десислава Танева, екоминистъра Емил Димитров, председателя на СОС Елен Герджиков и общинския съветник и бивш директор на парк "Витоша" Тома Белев.

„С или без желанието на собствениците на съоръженията на Витоша ние започваме процедури за тяхното възстановяване“, заяви Фандъкова.

По думите й има два сценария – единият е лифтът да се възстанови по съществуващите стъпки, за което не е необходимо изготвянето на специален подробен устройствен план.

При втория сценарий, при който това е технически невъзможно, ще трябва да се направи подробен устройствен план. Фандъкова обясни, че това е част от усилията на местната власт да осигури достъп до планината.„За възстановяването или реконструкцията на Княжевския лифт не е необходима промяна в плана за управление на природен парк "Витоша", каза още кметът на София. На срещата не е присъствал собственикът, но Фандъкова изрази надежда, че той ще се включи във възстановяването и ще бъде съпричастен.

Йорданка Фандъкова подчерта, че на този етап не може да се посочат конкретни срокове за изпълнение.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !