Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Как да оформим мечтите в цели: Какво да правим с времето в карантина

отпечатай новината

02.01.2021 12:56 | Видян 1590 пъти

Как да оформим мечтите в цели: Какво да правим с времето в карантина

Сигурно сте чували за NLP - невро-лингвистичното програмиране, което за последните 15 години е доста успешен модел за психологическо балансиране. Много подходящо в тези първи дни на годината е да използваме свободното си време и да насочим своето съзнание към резултатно мислене. Една от неговите основи е превръщането на мечтите - в случая говорим за по-малките и по-реалистичните от тях, в конкретни жизнени цели. Доста успешно това работи, ако го правим например за година напред. Това е и нашият днешен лайфхак.
Затворете очи и извикайте картината от новогодишната трапеза. Представете си след това каква искате да бъде вашата новогодишна трапеза при изпращането на 2021 г. и посрещането на 2022 г.
Къде се намирате? Как се чувствате и защо се чувствате така? Кои хора са около вас? Какво си говорите с тях? Какво им споделяте?
Именно в отговора на последния въпрос се съдържа и пътят от средата, която вече описахме и видяхме, към съдържанието. Споделяме за своите постижения. Които, отново връщайки се в настоящето, сега поставяме.
Те трябва да бъдат реалистични - нали превръщаме мечтите в цели, а после - в дела, за да получим задоволство от изпълнението им и да няма обратния ефект на разочарованието. Известна ви е максимата: "Внимавай какво си пожелаваш, нали?!".
Отсега мислим за пътя за постигането им и за преодоляването на възможни и очаквани пречки. Едно от най-важните неща за мисленето и целеполагането е да предвидим максимална гъвкавост.
Особено в година като предстоящата 2021 г., която е на-трудната за прогнозиране от десетилетия и никой - дори световните лидери, не може да каже със сигурност какво, кога и как ще се случи и кое ще се води нормално. Още повече, както 2020 г. изрично ни доказа - СПАСЯВАНЕТО НА ДАВЕЩИТЕ СЕ Е ДЕЛО НА САМИТЕ ДАВЕЩИ СЕ. В литературата тази фраза е шега, в живота ни - реалност.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !