бТВ излъчва боксовата гала вечер на...

Срещите на братя Пулеви ще бъдат излъчени пряко по bTV,...

Фънки смени Капките с Hell’s Kitchen,...

Четири от жените в червения отбор ще се борят за мястото...

Моите землянки и голям срам, че за 10 г. паднахме 19 места по образование до 83-то в света

отпечатай новината

30.11.2020 14:22 | Видян 2689 пъти

Моите землянки и голям срам, че за 10 г. паднахме 19 места по образование до 83-то в света

Ако бях премиер на страна, която за 10 г. под мое ръководство е паднала с 19 места в световната класация по качество на образованието и е стигнала до 83-а позиция, вероятно поне щях да си мълча по тази тема. Щеше да ме бъде срам.

Особено, ако бях пълен отличник като премиера Борисов. Обаче четем, че допреди 10 г. не сме имали училища, а землянки в интервю на министър-председателя, иронично предадено от Франкфуртер Алгемайне Цайтунг.

На тези 2 снимки виждате землянките, през които съм минал. По-малката е детската градина, в която бях от 1981 до 1983 г. А по-голямата е училището, в което завърших средното си образование през 1995 г. Землянката Софийски университет е по-известна на публиката, затова не я показвам.

Малко информация за зданията. Задната част на землянката, която виждате на дългия кадър, от 1976 г. - моята рождена година, приютяваше училището ни, където аз влязох през 1983 г. От 1990 -91 г. се преместихме в по-близката на кадъра землянка. Лично съм участвал в боядисването на оградата й. Беше забавно.

продължи >>

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !