Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Принцеса София и принц Карл от Швеция са с коронавирус

отпечатай новината

29.11.2020 09:59 | Видян 1811 пъти

Принцеса София и принц Карл от Швеция са с коронавирус

Коронавирусът застигна и шведското кралско семейство.

Според множество източници, принцеса София и принц Карл Филип са дали положителни тестове за COVID-19. Двамата са започнали да изпитват грипоподобни симптоми в сряда вечер и веднага са отишли за PRC тест. Пробата им е дала положителен резултат. Това е наложило карантина на цялото семейство, включително и децата.

„Те се чувстват доста добре, имайки предвид обстоятелствата“, казва кралският директор на отдела за информация Маргарет Торгън пред Reuters. Според шведското издание The Local, 4-годишният принц Александър и 3-годишният принц Габриел засега не изпитват симптоми и се чувстват добре. Торгън добавя, че няма информация децата да са били тествани за коронавирус.

Веднага след положителния резултат е започнало и издирването на контактните лица на кралското семейство. Сред тях са крал Карл XVI Густав, кралица Силвия, принцеса Виктория и съпругът ѝ принц Даниел. Цялата фамилия е била заедно миналия петък, за да се сбогува с брата на кралица Силвия – Уолтър, който почина на 23 октомври. На погребението са били взети предпазни мерки, като тестване на всички присъстващи и осигуряване на социална дистанция в църквата.

Случаите на коронавирус в Швеция са 230 хиляди, като 6 500 души са починали от началото на пандемията. Принцеса София и принц Карл бяха поздравени за своята работа през тази година, като и двамата се включиха в борбата с вируса. Филип, който е четвърти в наследствената линия, започна служба в армията през май. Месец по-късно съпругата му стана доброволец в болница, за да помогне на лекарите и медицинските сестри.

„В кризата, в която се намираме, принцесата иска да даде своя принос като доброволец и да отнеме малко от тежестта, която е паднала на раменете на здравните работници“, се казва в официалното кралско становище. От болницата обявиха, че София и другите доброволци не работят директно с пациентите, а по-скоро помагат за дезинфекцията, поемат смени в кухнята и почистват помещенията.

София и Карл не са единствените кралски наследници, които се заразиха с коронавирус. Принц Чарлз и принц Уилям също дадоха положителни проби по-рано през годината.

Източник: tialoto



автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !