Служебни премиери: Фотофакт

Служебни премиери: Фотофакт

Дан Колов оживява и възпитава в...

"Много се вълнувам да споделя с вас, че на деня, в който...

Навсякъде плащат директно 80% от заплатата в локдаун, тук ще се кандидатства за под МРЗ, отново са

отпечатай новината

25.11.2020 14:50 | Видян 1060 пъти

 Навсякъде плащат директно 80% от заплатата в локдаун, тук ще се кандидатства за под МРЗ, отново са

Правителството обяви помощ за затворените бизнеси - работещите, които са осигурени на 8-часов работен ден ще могат да разчитат на 24 лева на ден. Социалният министър Деница Сачева не уточни за работен ден или за календарен ден става въпрос.

Разликата е огромна – за декември 11 дни или 264 лв. При това за помощта тепърва ще може да се кандидатства още от понеделник. Къде, как, обезпечена ли е администрацията да приема молби и става ли по електронен път – не е ясно. А според очакванията на Сачева за новата мярка се очаква да бъдат обхванати около 50 000 души. Кой знае защо, при положение, че ще й трябват под 30 млн.лв, дори ако приемем, че става въпрос за 21 календарни дни, тя обявява 50 млн .лв.

Няма логика и в следващото й изказване, че „мерките засягат 356 000 души ”. Кои точно мерки не се казва, защото трябва да се цитират точни числа и ще стане ясна голяма лъжа. „Обезпечаването на всички мерки ще бъде за около 350-400 млн. лв. към бюджета”, пресмята министърът.

В цяла Европа – от Гърция до Великобритания и Русия, без кандидатстване, на всички работещи директно се изпращат от правителствата чрез осигурителните институти 80% от техните декларирани доходи. В това число на самоосигуряващите се – над 300 000 души са само те, за които както и при първия локдаун никой не е помислил.



автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !