Тарантино слуша новата песен на Тома...

Качествена българска музика с напълно ново звучене -...

Молец, 100 Кила и Васил Петров част...

• От 17 до 19 май Габрово ще се превърне в сцена на...

Бил Гейтс видя нова пандемия след 3 до 20г.

отпечатай новината

23.11.2020 14:18 | Видян 1090 пъти

Бил Гейтс видя нова пандемия след 3 до 20г.

Бившият най-богат човек на света Бил Гейтс, който само преди няколко години предугади сегашната световна епидемия, заради което мнозина го подозират и до момента в какво ли не, застана в центъра на вниманието с ново неприятно предвиждане. Основателят на Майкрософт прогнозира поредна мощна пандемия за човечеството още през 2023 г. или най-късно през 2040 г.

Милиардерът записа подкаст с актрисата Рашида Джоунс и главния специалист по инфекциозни болести в САЩ Антъни Фаучи, в който обсъдиха пандемията от коронавирус и промените, предизвикани от COVID-19. По време на разговора Джоунс го попита действително ли нова пандемия заплашва човечеството, предаде Дарик.

"Да. И ще имаме късмет, ако това се случи след двадесет години, каза Гейтс - съществува сценарий, при който това може да се случи много по-рано - след три години”.

Независимо от това, както подчерта основателят на Майкрософт, следващия път човечеството ще бъде „по-подготвено“ за пандемия. Според него дотогава ще се появят добре разработени алгоритми, в съответствие с които ще се въвежда карантина и ще се подобрят системите за тестване на потенциалните носители на инфекция.

„Следващият път няма да бъдем толкова глупави“, заключи той.

По-рано Гейтс предупреди, че ситуацията с коронавируса може да се усложни през зимата. Според него в студения сезон хората прекарват повече време на закрито, уморяват се да вземат предпазни мерки и вирусът може да се размножава по-активно. Милиардерът свързва отслабването на инфекцията с увеличаване на производството на ваксини - след това, както отбелязва Гейтс, човечеството ще види "светлина в края на тунела".


автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !