Чарлз ще води семейството на...

Британският крал Чарлз III ще води членове на кралското...

Сандвич с шуМка скоро във всеки граТ:...

Сандвич с шуМка скоро във всеки граТ: Фото на деня

Соня Йончева отлага концерта си за Метрополитън опера

отпечатай новината

20.11.2020 12:01 | Видян 745 пъти

Соня Йончева отлага концерта си за Метрополитън опера

Световноизвестната оперна звезда Соня Йончева отложи концерта си, част от онлайн програмата на Метрополитън опера. Родената в Пловдив певица трябваше да даде тон за песен тази събота от 20 ч. българско време. Това обаче вече ще се случи няколко дни по-късно.

„Скъпи приятели и последователи, със съжаление трябва да споделя, че изявата от „Звездите на Мет на живо“ ще бъде отложен за следващата седмица заради болест. Наистина се надявам да се подобря и благодаря на Питър Гелб и екипа му, че успяха да пренаредят графика за толкова кратко време“, гласи изявлението на Йончева.

В съобщение до медиите пък от Метрополитън опера подчертават, че заболяването й не е свързано с настоящата пандемия от коронавирус.

Новата дата за концерта е 28 ноември. Той ще бъде заснет – както бе по план, в залата на библиотеката на манастира “Шусенрид” в Югоизточна Германия. Цялото събитие ще продължи малко повече от час, като в него място ще намерят откъси от “Аида”, “Русалка”, “Бохеми”, “Трубадур”, “Пиратът” на Белини, арии от Пърсел и Хендел и една от вечните песни на Едит Пиаф - “Химн на любовта”. Йончена ще пее в съпровод на пиано на Малкълм Мартино.

Изявата ще бъде налична онлайн в продължение на две седмици след записването й. За да я гледаме пък ще трябва да преброим 20 долара за виртуален билет.

„Най-великолепните звезди ще изпълнят единствена по рода си серия от концерти по целия свят. Докато в коридорите на Метрополитън опера продължава да е тъмно заради продължаващата криза с пандемията, проектът „Звездите на Мет в концерт“ ще позволи на публиката да преживее невероятни солови и дуетни изпълнения от най-добрите певци“, обясниха от управата на операта в Ню Йорк в навечерието на старта на концертната поредица.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !