Новият албум на Бионсе е тук

Албумът на Бионсе е тук. Нейният нов по-дългосвирещ...

Чарлз ще води семейството на...

Британският крал Чарлз III ще води членове на кралското...

Нощните заведения ще отварят през деня

отпечатай новината

30.10.2020 10:05 | Видян 1120 пъти

Нощните заведения ще отварят през деня

Нощните заведения се възползват от вратичка в заповедта на здравния министър проф. Костадин Ангелов, която им позволява да работят през деня, вместо да останат затворени до 12 ноември, за да ограничат разпространението на новия коронавирус.

Още преди дни собственици от бранша заговориха за варианта за промяна на работното си време, пише „24 часа“. С функционирането като ресторанти или кафенета едновременно ще спасят бизнеса си от фалит, но няма да попадат и в ограниченията на властите.

Популярна дискотека в „Студентски град“ вече обяви, че ще отваря в 11:00 часа. „Взети са всички необходими и задължителни противоепидемични мерки, както и спазване на необходимата социална дистанция. Очакваме ви!“, се казва в съобщението на нощното заведение във Facebook.

Освен това собственици на заведения изтъкват, че никъде не е посочено какъв е часът, според който барът или дискотеката могат да бъдат категоризирани като нощни, затова и са изпратили предложение до Столична община и Министерството на здравеопазването за общ вечерен час.

Идеята за дискотека през деня вече се приема и от други места за забавление, което, от своя страна, е възможно да доведе и до изменения в заповедтa.





автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !