Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Хабиб сложи край на кариерата си

отпечатай новината

26.10.2020 11:43 | Видян 1598 пъти

Хабиб сложи край на кариерата си

Руският ММА шампион Хабиб Нурмагомедов обяви края на кариерата си. В събота вечер шампионът изигра последния си мач в UFC. По време на галата UFC 254 в Абу Даби той победи след предаване американеца Джъстин Гейдж.

След края на срещата Нурмагомедов обяви, че това е бил последният му мач в кариерата, която завърши като №1 във всички категории по ранглиста. Хабиб записа впечатляващо постижение в света на смесените бойни изкуства, постигайки 29 победи и нито една загуба.

Впечатляващ е фактът, че само 3 седмици преди битката си с Гейдж дегестанецът си е счупил крака, но въпреки това проведе срещата си и остана непобеден.

„Хората от неговия щаб ми казаха, че е счупил два пръста и кост в крака. Той не е казвал на никого и мисля, че е един от най-коравите хора на земята. Той е № 1 в света. Той трябва да е най-велик в историята. Кой, ако не Хабиб?", изрази възхищението си президентът на UFC Дейна Уайт.

В интервю след края на срещата Нурмагомедов поясни, че прекратява кариерата си, защото е обещал на майка си да не се бие повече след смъртта на баща си и негов треньор Абдулманап Нурмагомедов.

"Ако имаш родители, бъди до тях и това е всичко. Остана ми един родител - това е майка ми. Искам да й дам повече време. Мама не искаше да се боря без баща си, обещах й", каза Нурмагомедов след 29-ата си победа в октагона.

Видео ТУК !

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !