Ето кой ще бъде следващият агент 007,...

На Арън Тейлър-Джонсън „официално беше предложена...

Панайот Панайотов в образа на Ал Бано...

Любимото шоу за имитации „Като две капки...

Топ 7 криминални сериали в епоха

отпечатай новината

25.09.2020 12:55 | Видян 1535 пъти

Топ 7 криминални сериали в епоха

Детективите са едни от любимите персонажи на малкия екран. Отнесени "в епоха" - било то в Англия - като Ендевър Морс, Австралия - като мис Фишър, или Канада - като тоталният фаворит Уилям Мърдок, те стават още по-интересни! За радост на драгия зрител, вече съществува цял ТВ канал, посветен само на драматични сериали "в епоха", където специално място заемат криминалните сериали. Не, нямаме предвид безкрайния франчайз "От местопрестъплението"... Също не става дума за иначе култови поредици в ТВ историята като "Убийства в Мидсъмър" и Мис Марпъл.

Имаме предвид съвсем нови продукции от последните години, където обаче сюжетът се случва преди около век - век и половина - във време с недостижим за съвремието ни стил, класа и бясък!Това е Epic Drama. Ето своеобразна класация, излъчена по усет, IMDB рейтинг и възторжена обратна връзка от зрителите им, на любимите детективи от малкия екран. Заглавие: КРИМИНАЛНИТЕ СЛУЧАИ НА МЪРДОК, Герой: Уилям Мърдокq Къде/ кога: Торонто, на ръба на 19-ти към 20-ти век, по Epic Drama: всеки делничен ден от 20:30 часа.Актьорът Яник Бисон, много по-известен като Детектив Уилям Мърдок, е може би най-разпознаваемото лица на ТВ канал Epic Drama.

Роден в Монреал през 1969 г., Яник е в образа на Мърдок от забележителните 13 години в една от най-хитовите канадски ТВ продукции - Murdoch Mysteries. Всъщност Мърдок е един от най-дълголетните ТВ персонажи изобщо. Действието на сериала се развива в края на 19-ти век в Торонто и във всеки епизод Мърдок и екипът му имат случай за разплитане. Дясната му ръка е д-р Джулия Огдън - в ролята чаровната Хелейн Джой, с която публиката жадно очакваше най-после да се съберат като двойка, което най-сетне се случи в 8-ми сезон (венчавка, дами и господа!) И това съвсем не беше краят!

Настъпи 1903 г. Шокираща смърт доведе до огромна промяна в света на полицейското управление. Мърдок и екипът не се примириха и с ареста на полицай Джордж Крабтри и продължават да решават нерешими загадки и драми - от невъзможен банков обир до заплаха за унищожение на Канада, като през цялото време запазват своето остроумие и изобретателност.

Запазена марка на "Криминалните случаи на Мърдок" е появата на известни исторически личности. Така в девети сезон се срещаме със самия Уилям Шатнър (уникалният Дени Крейн от сами по себе си култовите "Адвокатите от Бостън") в ролята на писателя Марк Твен. Заглавие: ЕНДЕВЪР, Герой: Ендевър Морз, Къде/ кога: Оксфорд и околностите му - 60-те и 70-те години на 20-ти век, По Epic Drama: неделя от 19:00 и понеделник от 22:00 часа. Рейтингът в IMDB на "Ендевър" е дори по-висок от този на "Криминалните случаи на Мърдок".

продължи >>

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !