Българското село - вече в неделя от...

От 31 март „Българското село“ ще се излъчва всяка неделя...

ЗаПлетени истории: Завръщането на...

Плетените дрехи са хит в световните трендове, хем за...

Андреа Банда и Ива Екимова дегустират мистериозна напитка

отпечатай новината

25.09.2020 10:48 | Видян 1002 пъти

Андреа Банда и Ива Екимова дегустират мистериозна напитка

За втора поредна година барът на Маутай България е една от най-предпочитаните точки за посетителите на традиционния гурме фестивал на открито StrEAT Fest. Легендарната напитка от Китай е чудесна комбинация с азиатската храна и гурме изкушенията, които посетителите в двата фестивални дни опитаха.

Невероятният еликсир зарадва почитателите си с иновативни коктейли – „Маутай Зелен Огън“ с уасаби и „Азиатска Мистерия“ с пюре от юзу, както и традиционните шотове с китайското байджу и много други изненади. Сред изкушените от мистериозния еликсир бяха топ-влогърката и панелист в На кафе Андреа Банда Банда и дългогодишният посланик на марката Ива Екимова. Двете се похвалиха в Инстаграм, че са опитали от авторските коктейли на миксолога Нели Димитрова от NomadBarman.

Огнената напитка на дипломацията Маутай е символ на качество и престиж в Китай и се разпространява в над 100 страни по света, а от скоро вече и в България. Високо-градусовият алкохол се произвежда от сорго – вид житна култура, която издържа на засушавания и горещини, може да се отглежда в бедни почви и не съдържа глутен. Маутай е продукт превърнал се в национален символ за Китай и е най-известната марка байджу.

Течният огън е резултат от традиционно производство с вековни традиции. Специалистите откриват над 1 200. В края на 2019-а година, на едно от последните събития на закрито бе представени и най-големият Маутай център на Балканите на бул. Витоша 164, където освен Moutai Prince, Moutai Yingbin, и перлата в короната Kweichow Moutai всеки може да опита най-мистериозната напитка в света и да избере специално селектирани изящни занаятчийски продукти с високо качество, ръчна изработка.


автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !