Новият албум на Бионсе е тук

Албумът на Бионсе е тук. Нейният нов по-дългосвирещ...

Чарлз ще води семейството на...

Британският крал Чарлз III ще води членове на кралското...

Излагат сватбената рокля на принцеса Беатрис в Уиндзор

отпечатай новината

13.09.2020 10:15 | Видян 1480 пъти

Излагат сватбената рокля на принцеса Беатрис в Уиндзор

Феновете на кралските сватби ще имат възможността да се докоснат до една специална рокля.

Става въпрос за сватбената рокля на принцеса Беатрис, с която тя се омъжи на 17 юли за Едуардо Моци. Преди специалния ден тоалетът е бил носен от самата кралица Елизабет II през 1961 година и сега всеки желаещ ще може да я види отблизо. Роклята ще бъде изложена в замъка Уиндзор на 24 септември. Новината беше официално обявена от кралския двор.

Принцеса Беатрис сама е помолила баба си да ѝ даде дизайнерската рокля, за да се появи с нея на церемонията си. Кралската сватба на няколко пъти беше отменяна заради пандемията от коронавирус и най-накрая се състоя в тесен семеен кръг, в който бяха включени Елизабет II и съпругът ѝ – принц Филип.

Роклята е била част от подаръка, даден от кралицата и е символ на любовта ѝ. Освен това, тя е била и най-бързият вариант за изненадващата церемония, която се е организирала само за няколко седмици. Беатрис следва стъпките на сестра си – принцеса Юджийн, която също показа сватбената си рокля пред обществото. Тоалетът на Меган Маркъл също можеше да се види в замъка Уиндзор.

Изработена от тафта в цвят слонова кост, роклята на Беатрис е пример за дизайнерския талант на Норман Хартнел. В нея са бродирани кристали и диаманти, които могат да се видят върху корсета и долната част на роклята. За да отговаря на модните тенденции днес, тя е била леко пипната от личния стилист на кралицата – Анджела Кели.

Хората, които отговарят за изложбата и се грижат за кралската колекция, обясняват, че роклята е омекотена, за да ѝ се придаде по-съвременна и опростена форма. Към презрамките са били добавени къси ръкави от тройна органза с бродирани диаманти, които съответстват на оригиналния дизайн на Хартнел. Всяка една промяна е обратима. Сватбените обувки на Valentino и реплика на букета на Беатрис също ще бъдат показани.

Кралица Елизабет II е носила роклята за официална вечеря в британското консулство в Рим през 1961 година. След това тя я облича на премиерата на филма „Lawrence of Arabia“ през 1962 година и за Държавното откриване на парламента през 1966 година.  

Изложбата в Уиндзор ще продължи от 24 септември до 22 ноември.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !