Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Васко Кръпката захапа Слави: Не искам мои песни да звучат с неговите!

отпечатай новината

27.08.2020 15:59 | Видян 1335 пъти

Васко Кръпката захапа Слави: Не искам мои песни да звучат с неговите!

Доайените на музикалната сцена Васко Кръпката и Слави Трифонов се оказаха във враждуващи лагери въпреки желанието си за реформи.

Бардът на демокрацията пръв хвърли томахавката, след като обяви, че чуе ли парчета на Дългия на жълтите павета, ще забрани на недоволстващите да пускат емблематичните му парчета от зората на промените.

"Не се радвам обаче, когато редом с моята музика звучат и песни на Слави Трифонов. Тогава ще бъда много разочарован, защото става въпрос за главния чалгар и мутра в музиката. Ще отида някоя вечер на протеста и ще слушам. Ако чуя, че се пуска Слави Трифонов, ще оттегля своите песни от шествията. Не искам да виждам как мутрите викат "дръжте мутрите". Това ще означава, че този протест ще е не само на свестните хора, а и на самите мутри. Който пуска музиката, да има това предвид - ще си оттегля музиката от протестите", възмутен е рокаджията.

По думите на Васко Кръпката Дългия не е на мястото си да иска оставки и да апелира за промени, при положение че е бил обвързан с главните виновници за настоящето положение в държавата. Хората на Трифонов никак не са впечатлени от изявлението. "И какво от това?! Не желаем дори да коментираме това изказване. Никакъв коментар няма да чуете от нас", обяви пред "България Днес" дясната ръка на Трифонов Тошко Йорданов.

"Трябва да си идиот, за да развееш в този момент партийни знамена, тъй като това ще донесе повече негативи, отколкото дивиденти", допълва още Йорданов. Заради желанието да не привличат вниманието към себе си хората на Трифонов не са пускали и парчетата на бенда по време на шествията, стана ясно още. Според екипа на Слави не е нужно парчетата на "Ку-ку бенд" да звучат на протестите, тъй като партията и активът имат достатъчно подкрепа от електората и без да пускат музикални изпълнения. Междувременно Кръпката уточни, че е дал лично разрешение на протестиращите да пускат на площада легендарния сингъл "Нека бъде светлина".

"Аз съм разрешил на протестиращите да пускат мои песни, защото моята музика е бунтарска и се бори с мутрите много преди тези протести. Моята борба е с музика и съм щастлив, че няма как да ме обвинят в пристрастие към мутрите, въпреки че сигурно има хора, които си го мислят. Сред протестиращите има много свестни хора. Знам, че с музиката си много повече помагам, отколкото го прави политиката. Независимо кога ще са изборите, дали ще са предсрочни или "следсрочни", песните ми винаги ще са актуални", категоричен е Кръпката.    


автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !