Чарлз ще води семейството на...

Британският крал Чарлз III ще води членове на кралското...

Сандвич с шуМка скоро във всеки граТ:...

Сандвич с шуМка скоро във всеки граТ: Фото на деня

Ученици посветиха спектакъл на Ламбо

отпечатай новината

19.08.2020 15:50 | Видян 878 пъти

Ученици посветиха спектакъл на Ламбо

Студенти от последния клас на легендата на българското кино и театър Стефан Данаилов посветиха спектакъл на непрежалимия Мастер.

Представлението „Аплодисменти за Стефан Данаилов” ще се играе във финалната вечер на тазгодишния фестивал „Сцена на кръстопът”.

Огромният принос в света на изкуството на проф. Стефан Данаилов ще бъде почетен още на старта – 11 септември. В същия ден от 19:00 ч. ще бъде откриването на баралефа, поставен на фасадата на Камерната зала на Драматичния театър, която вече носи неговото име. За поредна година фестивалът ще изненада гостите си с поредица от събития. Премиери на книги, прожекции на филмови ленти и творчески дискусии ще запълнят времето до 21 септември, когато е официалното закриване.

В този ден учениците на Ламбо и приятелите на театъра ще си спомнят за големия артист. Това ще е единственото представление, което ще изисква такса-вход. Билетите ще струват 10 лева. Останалите прояви ще са с вход свободен, но с предварително получени от касата пропуски с цел спазване на противоепидемичните мерки заради разпространението на COVID-19  и ограничението за посетители на културни събития.

Продажбата на билети и раздаването на пропуски ще започне от 1 септември, на касата на Драматичен театър Пловдив от 11 часа. Мотото на 24-ото издание на „Сцена на кръстопът” е „Театъра-Гордостта”. По традиция своята подкрепа за фестивала дават Министерство на културата и Община Пловдив и спонсорското семейство на фестивала.

Източник: Monitor
Снимка: БГНЕС




автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !