Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Максим Генчев си избра Каравелов

отпечатай новината

13.08.2020 10:35 | Видян 958 пъти

Максим Генчев си избра Каравелов

Режисьорът Максим Генчев е намерил актьор, който да изиграе поета и революционер Любен Каравелов в лентата „Ботев“. Младият артист се казва Владимир Солаков. В момента той, останалите артисти, които вземат участие, и Максо, както го наричат в гилдията, са в Копривщица, където се снима скандалът между революционерите.

Вече са заснети 42 минути екранно време. „Заснех скандала между Ботев и Каравелов. С Владимир се намерихме чрез кастинг. Той е млад, подходящ. Преди всичко у актьорите търся талант и морал – да обичат България. Това е основен критерий. На години е по-млад от Каравелов по онова време, но визуално приликите помежду им са забележителни“, коментира Максим пред „Телеграф“.

Неговите приятели, познати и симпатизанти на творчеството му споделиха ласкави коментари за избора му в социалната платформа Фейсбук, където публикува снимки на артиста. „Героите имат своя концепция по въпроса за Освобождeнието. Общата цел ги обединява. Относно екранния Каравелов – иска ми се да го видя пак, да направя сцена, в която те се помиряват“, по този начин режисьорът коментира добрата игра на младежа, чиято звезда ще изгрее именно в филмовата продукция.

Максим е горд от подбора на актьорски състав – не крие радостта от избора на главен герой. „Преди дни Деян Жеков, който играе Ботев, направи нещо изумително. Той е гениален. Има неща, които не могат да се режисират. Обретенов и Апостолов предлагат на Ботев да оглави четата, след като Панайот Хитов и Филип Тотю бягат в Сърбия и отказват да водят. Предложението, което правят на Ботев – Деян не го изигра, той го изживя.

Половин час не можех да го успокоя, толкова емоции имаше в този ден. Беше развълнуван, а заради такива мигове има чест и смисъл в тази професия. Накарах го да повтори 3 дубъла, направи ги съвършено еднакво, без грешки. Целта ми е да дам път на млади, нови и неотровени от системата артисти. Само те могат да извадят стойностното“, завършва режисьорът.

Източник: Monitor


автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !